duminică, 26 aprilie 2015

Iti multumim Maicuta!


Iti multumim Maicuta pentru exemplul Tau, pentru dragostea, protectia si indrumarea Ta!
Prin mijlocirea Maicii Domnului, prin existenţa ei, se împlineşte faptul de a se fi nimicit, de a se fi înghesuit, de a se fi împuţinat iadul, de a fi fost chemat Adam la viaţa cea fericită, faptul că blestemul nu mai este pentru cine vrea să fie sub binecuvântare. 

Maica Domnului cea binecuvântată, cea prin care a venit Domnul nostru Iisus Hristos, prilejuieşte prin mijlocirea ei, prin existenţa ei, faptul de a se fi nimicit, de a se fi înghesuit, de a se fi împuţinat iadul, de a fi fost chemat Adam la viaţa cea fericită, faptul că blestemul nu mai este pentru cine vrea să fie sub binecuvântare. Moartea are alt sens decât înainte: „moartea s-a omorât şi noi am înviat”. Şi, conştienţi de toate acestea, zicem către Domnul Hristos: „Bine eşti cuvântat, Hristoase Dumnezeul nostru, Cel ce bine ai voit aşa, mărire Ţie”. Este ca şi când autorul şi-ar fi adus aminte că Maica Domnului a zis la Nunta din Cana Galileii: „Faceţi orice vă va spune” (Ioan 2, 5). E ca şi când ar fi zis autorul că da, uite, noi am adus cinstire Maicii Domnului pentru toate câte s-au făcut prin Domnul Hristos, Care a binevoit aşa, să nu uităm pe Domnul Hristos, pentru că Maica Domnului vrea să ne gândim la Domnul Hristos când o cinstim pe ea.
(Arhimandrit Teofil Părăian, Maica Domnului – Raiul de taină al Ortodoxiei, Editura Eikon, 2003, pp. 52-53)

luni, 20 aprilie 2015

La multi ani fetitei mele!

''Doamne Iisuse Hristoase miluieste-ne pe noi si pe toata lumea ta.''

La multi ani fetitei mele Madalina-Ioana, multa sanatate, fericire, bucuria si dragostea lui Dumnezeu sa mi-o insoteasca in toata vremea!
Copilasii familiei noastre!
Dumnezeu si Maicuta Sfanta sa aiba grija de ei si de toti copiii si de toata lumea asta in felul cum crede de cuviinta!
Copiii, zambetul si bucuria lumii!

duminică, 19 aprilie 2015

Povestea aripilor mele!


Imagini pentru mereu cu dumnezeu
Povestea mea spirituala incepea aici, pe vremea aceea tot ce scriam aici se implinea, era ca si cum vorbeam cu Dumnezeu.
Apoi intr-o zi am simtit ca locul unde ingerii au aripi incepe sa ma manance, nu intelegeam nimic, nici acum nu stiu, au urmat apoi stari frumoase de care credeam ca le merit, smerenia traita o viata acum se dusese, credeam ca ma pot bucura iar in marea mea bucurie uitam sa-mi pastrez ceea ce primeam.
Nu uitam o clipa de Dumnezeu, nici o clipa dar poate il puneam in planul doi al vietii mele.
Intr-o zi acele aripi am simtit ca mi-s smulse, in locul lor acum simt durere de o parte sau cealalta, nu as putea spune de la cine, nici in ce conjunctura, nu am o stare anume, nu cand sunt in preajma oamenilor nepotriviti, nu cand fac sau gandesc ceva rau, ci pur si simplu simt asta.
As putea crede multe, prefer sa nu mai cred nimic, as putea sa-l intreb pe Tatal, nu o fac caci nici atunci cand simteam doar zbor nu o faceam, simteam, ma bucuram si mergeam mai departe.
Daca mi-e teama? Nu! Daca scriu din cauza deceptiei? Nu! Daca vreau ceva sa se schimbe cu asta ca sriu aici? Nu din cauza asta scriu! Scriu pur si simplu pentru a ramane aici si aceasta experienta a vietii mele, pentru a afla cei carora li se mai intampla asta ca nu sunt singurii.
Imi doresc doar ca Bunul Dumnezeu sa nu ma paraseasca si sa nu ma lase din bratele Sale iar eu sa nu uit nici o clipa acele brate care ne tin pe toti atunci cand cele umane ne parasesc, sau intelegem noi asta.
 Cei care, poate imi stiti povestea sa stiti ca, altfel viata mea este aceeasi.
Eu personal sunt putin ingrijorata din cauza a tot ceea ce a cuprins umanitatea, si rog mereu pe Bunul Dumnezeu pentru ajutor si putere celor folositi nevinovati in jocurile unora.
Va doresc tuturor Brate Dumnezeiesti in jurul vostru, aripi cu care sa zburati in fericirea lui Dumnezeu si multa, multa dragoste pentru a depasi obstacolele puse intentionat sau spre binele vostru in cale!
Acum reactia ta Ingere o stiu si o inteleg perfect, datorita tie si nu numai am avut sansa de a sti mai mult decat normal. Dar nu uit o clipa caci aceea sansa mi-a dat-o Dumnezeu,ii multumesc tot timpul dar realitatea trairii mele azi este aceasta. Sper sa pot scrie cat de repede caci realitatea mea s-a schimbat!
Sunt ascultata si iubita in orice clipa, simt asta secunda de secunda dar cateodata parca, desi nu ar trebui sa conteze si in mare parte nu le bag in seama, simtim si cele ale trupului.
Doamne ajuta!
Iubiti si primiti iubirea!
 Primiti si rabdati crucea!

duminică, 12 aprilie 2015

Hristos a inviat!




Invierea Domnului nostru Iisus Hristos sa ne aduca in inimi lumina si linistea de care avem atat de multa nevoie,
Hristos a inviat!



duminică, 5 aprilie 2015

Intrarea Domnului in Ierusalim

Image result for duminica floriilor



Ion Minulescu

Ruga pentru duminica Floriilor
Dezleaga-ma, Parinte, de ce-am jurat sa fiu
Si iarta-ma ca-n viata na-m fost decat ce sunt
Un cantec prea devreme, sau poate prea tarziu
Un ropot scurt de ploaie
Si-un mic vartej de vant...
Dezleaga-ma de vina de-a fi-ncercat sa fac
Granit din caramida...
Colan de pietre scumpe din samburi de dovleac...
Si iarta-ma ca-n viata n-am fost decat asa
Cum Te-am vazut pe Tine
c-asa credeam ca-i bine!...
Dar azi,  cand vad ca-i altfel de cum am vrut sa fie
Stropeste-mi ochii Doamne, cu stropi de apa vie!