duminică, 6 octombrie 2013

''Saracia'' lui Iisus



''Caci cunoasteti harul Domnului nostru Iisus Hristos, ca El, bogat fiind, pentru voi a saracit, ca voi cu saracia Lui sa va imbogatiti.''
2Corinteni8-9
Am vazut aseara un film in care unul dintre apostolii Domnului Iisus ii spune la un cersetor sa se duca la Iiisus sa-i ceara sa-l ajute, era in vremurile cand Iisus facea onoare pamantului fiind pe pamant.
Cersetorul ii raspunde ''ce sa-mi de-a mie Iisus caci este la fel de sarac ca si mine'', si ramanand in urma apostolului pe jos cersind fiind si olog.
Apostolul se intoarce dupa un timp, cersetorul acceptand ajutorul lui Iisus prin apostol se vindeca dedicandu-si apoi viata lui Iisus.
Asemanarea care o face cersetorul suna atat de frumos, in vederea ce o avea el la timpul ala era doar saracia materiala pe care Iisus o arata lumii. Apoi incet deschizandu-i putin Dumnezeu ochii vede neputinta lui de a merge mai departe fara Dumnezeu si acceptand castiga bogatia adevarata care foarte greu o recunoastem.
Sa ne lasam si noi cuprinsi de ''saracia'' lui Iisus care este mai valoroasa decat toata lumea noastra materiala, si sa pasim pe urmele Sale.
Azi biserica ortodoxa il sarbatoreste pe Sfantul Apostol Toma, care si el crede ca Iisus a inviat doar atunci cand ii pipaie si vede ranile.
Nu ne putem crede buni dar noi credem in El fara sa-i pipaim ranile, ba din pacate ii facem clipa de clipa altele noi.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu