luni, 16 decembrie 2013

Pornita inversunareLa fiecare va fost dat sa vedeti, sa aveti in prejma sau sa vi se intample chiar voua sa va inversunati si sa va porniti impotriva la ceva cu atat de multa putere incat nimic sa nu va schimbe, nici prieteni, nici oameni de bine, nici oameni duri cu explicatiile lor, nici, nimic.
Uitandu-te la altii si uitand ca ti se intampla si tie te intrebi ce forte lucreaza asupra lor. Nu stim, dar stim ca la unii, desigur nu la toti cititul si multa informatie le dauneaza grav.
Adica multa informatie intr-o minte care nu poate procesa toata informatia, si orgoliul crescandu-i ca el stie, ca a citit pe x, y, z, ca x, y, z a spus asa si atunci trebuie sa fie adevarul tau, al meu, al lui...
 Cam asa s-ar traduce ceea ce iti insusesti tu cu puterea ta si nu primindu-le ca dar de la Dumnezeu la timpul potrivit, sau fiecare om la ceea ce lui ii apartine si i se potriveste.
Mult, foarte mult sunt cititi si copiati sfintii parinti ai bisericilor noastre, mult si foarte mult spiritualisti zilelor noastre, dar nu toti ne putem lauda si ne putem aduce noua ca cunoastere ceea ce ei cu munca, constiinta curata, daruirea si primirea de la Dumnezeu sa ne ''laudam'', ca si cum noi suntem cei ce..., stim, facem, desfacem... .
Da, tot ce au facut oamenii si sfintii nostri daruiti binelui si imparatiei lui Dumnezeu sunt de un folos inestimabil pentru oricine se vrea pentru casa Tatalui Ceresc, tot exemplul si marturia lor este aurul nostru pamantesc, dar pana a ne certa si a ne lua la harta pentru asemenea lucruri e drum lung si de neurmat.
Chemarea Tatalui vine din pantecele mamei, atunci stim, mai tarziu depinde pentru fiecare cum si cum o mai aude.
Sa luam aminte noi cei mai micuti duhovniceste la a semana, incolti si creste apoi roadele Tatalui in noi, cu rabdarea cu care Tatal ne-a insuflat viata in noi, ca apoi dupa atata rabdare cu siguranta coltul orgoliului fi-va strivit de linistea si pacea asteptarii.
Sa semanam dragoste si iubire si incet sa asteptam raspunsuri.
Si atat cat putem sa nu luam in deradere pe nimeni caci nu stim ziua, nici ceasul cand se pot intoarce la noi.
Dumnezeu sa ne de-a gand bun, liniste sufleteasca si raspuns pe masura asteptarii noastre!Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu