duminică, 20 ianuarie 2013

Ce este dragostea


Dragostea una din cele mai inaltatoare trairi ale omului, urmandu-i iubirii, ea completeaza fiinta umana pregatindu-i pasii spre sacrificiu si sperand apoi treapta unirii cu Tatal.
Dragostea lui Dumnezeu pentru noi nu o putem percepe noi cu mintea noastra, o banuim doar si vrem al imita, asa cum orice copil isi imita tatal. Vrand a-l urma dar des, mult prea des mergem in partea opusa intelegand prea putin din Voia lui Dumnezeu pentru noi.
Dragostea pentru parinti este una coplesitoare atunci cand esti mic, daruitoare apoi mai tarziu cand intelegi cum Dumnezeu i-a folosit ca instrumente pentru folosul tau.
Dragostea pentru copii, dragostea care usuca orice suflet, luindu-si totodata seva si trairea din mladita    ce Dumnezeu ti-a dat-o in ingrijire, ce ea te-a ales pe tine pentru ai pregatii pasii pe calea vietii care  trebuie sa fie calea Cerului.
Dragostea pentru aproape, natura, pamant o dragoste neceruta, neconditionata tinand doar de tine, de gradul tau de daruire.
Dragostea intre prieteni, parteneri, iubiti, soti este dragostea care contopeste doua inimi, daruindu-si si consacrandu-si apoi iubirea lui Dumnezeu ca Dumnezeu in marea Sa iubire si dragoste sa lucreze in ei si vietile lor dupa Voia Sa Sfanta. In dragostea dintre doua fiinte este pusa dragostea lui Iisus, dragoste care daruieste si nu cere nimic in schimb, doar se daruieste pe ea nedorind nimic decat implinirea celui iubit.
Si apoi dragostea pentru Cer, dragostea pentru Dumnezeu, dragostea infinita care trebuie sa infloreasca in fiecare clipa, in fiecare suflet, care trebuie sadita si ingrijita in fiecare suflet calator aici pe pamant.

1 Corinteni cap 12
''Ravniti insa la darurile cele mai bune. Si va arat inca o cale care le intrece pe toate:'' cap 13, Dragostea si bunurile  ei
cap 13-31
''Si acum raman acestea trei: credinta, nadejdea, dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea.''







Un comentariu:

  1. Ah ce blog frumos avem noi aici ! :)
    Fiul lui Dumnezeu, Iubirea, este singura care poate sa se sacrifice pentru fratii ei mai mici cazuti in incercarile Creatiei...
    Atat de mult Iubirea a iubit creaturile, copiii lui Dumnezeu, incat i-a salvat de la mania Acestuia si a trebuit apoi sa ispaseasca greseala acestora.
    Dragoastea este un miracol!
    Dragoastea este Fiul lui Dumnezeu!
    Dragostea este cea care urca pe cruce, desi este nevinovata si pura!
    Dragostea este Mama ce sufera in locul copilului.
    Dar apoi copilul dobandeste natura mamei si este dispus la randul sau sa imite acest sacrificiu, sa sufere pentru ceilalti, pentru salvarea lor...
    Dragostea este trupul si sangele lui hristos care il primim in Impartasanie!
    Dragoastea este un extaz care ne invaluie si ne transforma existenta, renascandu-ne spiritual, devenind astfel copii ai Dragostei.

    RăspundețiȘtergere