duminică, 17 noiembrie 2013

Bogatia si saracia



Bogatia si saracia, doua atribute ale omenirii care se discuta si rediscut pana la sfarsitul omenirii, ba mai ne si folosim de ce a spus Iisus in  legatura cu bogatul, nu bagam de seama ca Iisus ne vorbeste in fiecare zi, in fiecare clipa, ala a fost un caz, nu tot ce a facut si spus atunci Iisus stim noi, dar stim si il auzim in inimile si sufletele noastre clipa de clipa, dar nu vrem sa il auzim si interpretam cum vrem noi ce credem ca intelegem.
Se intelege oarecum azi ca daca ai bogatii si daruiesti din ele esti liber a face tot, ti se da dreptul a face ce tu poftesti cu restul vietii tale si a celor din jur, nemaitinand cont de totul ce Dumnezeu il transmite.
Ce conteaza  bogatie, saracie, boala, sanatate atat timp cat Dumnezeu nu traieste in tine. Atat timp cat tu nu ii lasi loc in sufletul tau, sa salasluiasca acolo, si trupestile sa le primesti ca pe un dar, si sa nu te bucuri ca tu esti intr-un fel si celalalt nu reuseste sa ajunga ca si tine.
Forma in care traim pe pamant nu conteaza, atat timp cat noi nu ne recunoastem forma din care provenim si nu incercam a ne alinia ei.
Mi-a fost dat zilele acestea sa aud ceva atat de ''greu'', un barbat bolnav  la pat de saisprezece ani, sotia rugandu-l a o lasa sa cheme preotul pentru impartasanie, el spune nu, ca la preoti le trebuie doar bani, si pe banii aceia sa mananc el.
Si aici o grava eroare nici un preot nu o sa ceara bani pentru asa ceva, daca tu daruiesti ceva bisericii, persoanei care foloseste harul lui Dumnezeu in anumite situatii de care tu beneficiezi este bine daca nu, nu cred ca cineva se foloseste de un bolnav pentru a face bogatie.
Probabil sunt cazuri izolate, dar asta nu face sa fie regula. Si domnul nostru se duce pe ultimul drum lasand in urma banii si mancarea, si tot....Dumnezeu o sa aiba intelegere pentru neintelegerea lui.
Nici bogatia, nici saracia nu ne da ''biletul'' catre cer, doar cumulul de intelegere pentru a ne trai viata urmandu-l pe Iisus, cu tot ce El ne transmite si nu luind doar ce stim, pricepem si ne convine noua.
Mai sunt multe stari opuse care se anuleaza una pe cealalta, exemplu iubire si gelozie.
Auzeam aseara ceva frumos spus de o doamna frumoasa sufleteste ''omul este o taina'', este foarte adevarat dar taina care salasluieste in fiecare este foarte greu de descifrat, o indeplinim pe una si pierdem altele.
Dumnezeu sa ne povatuiasca, sa ne dea bogatia de care avem nevoie, si daca ni le da pe toate sa nu ne gandim a ne construi alte hambare ci a ni le trimite in cer pentru a construi hambarele necesare Constructorul nostru, dar nici a crede apoi ca atat este suficient.
Da, usor de vorbit..., faptele ar trbui sa fie vorbirea noastra!










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu