miercuri, 19 decembrie 2012

Calea vietii, calea catre Cer!



 Suntem fiecare pe Pamant de cand ne e dat la fiecare sa fim, de cand Dumnezeu a hotarat sa venim aici, fiecare cu scopul si reintoarcerile lui.
Cunosc unii mult, altii putin, si altii deloc scopul vietii noastre pe Pamant. Nu cu mult timp in urma ma aflam si eu in ultima categorie, care nu avea tinta pe Pamant, eram o fiinta care din toate puterile stiute incercam a face binele, fara a intelege ca poti face rau chiar si daca nu vrei, ca poti in necunoasterea ta prin diferite comportamente a afecta oamenii de langa tine.
 Dumnezeu mi-a deschis unele cai prin suferinte fizice cumplite, prin care inteleg putin uneori, alteori mai mult creatia lui Dumnezeu.
Ti se intampla poate a nu mai vrea sa stii totul, sau poate nimic, caci odata deschis acest drum cale de intoarcere nu mai are, si mereu suntem pusi sub semnul cautarii si perfectionarii fiintei noastre, si nu este deloc usor, ba uneori este exagerat de greu.
Dar toate se fac cu un scop, toate vin cu un timp si noua nu ne ramane decat a ne supune Vointei lui Dumnezeu, in modul si felul in care percepem modul perfectionarii noastre in mana lui Dumnezeu, sau dimpotriva caderii noastre.
Lumina Lumii a venit in aceasta lume pentru a imprastia intunericul lumii, pentru a imprastia intunericul din fiinta noastra, pentru a ne unii si lucra pentru El.
El Iisus a venit atunci, si vine in fiecare an prin Sarbatoarea inchinata Lui, dar cu adevarat El se naste in fiecare fiinta atunci cand ea alege al urma, atunci cand fiecare fiinta poate lasa lumea asta pentru a alege a i se asemana Lui, si a semana lumina in jur, lumina provenita din Tatal si Dumnezeul nostru Etern.
Cred ca in toate timpurile a fost greu a alege aceasta cale, dar si acum traim vremuri destul de grele si de neinteles pentru multi dintre noi.
Cei ce stiu te indruma, dar cei mai multi putem doar intelege prin propriile trairi.
Si traim, speram, iubim, asteptam cu rabdare calauzirea lui Dumnezeu. Dedicam tot ce facem Lui  dar simti mereu ca nu ai facut nimic, simti ca undeva s-a pierdut ceva, si te intorci mereu, mereu la aceiasi lectie.
Iubirea noastra pentru Dumnezeu depaseste de multe ori puterea noastra de intelegere dar faptele de multe ori nu arata asta..
Credinta caci noi suntem ceea ce ne-a creat a fi, credinta ca ne calauzeste si este tot timpul cu noi, si faptele care urmeaza credintei, faptele care caracterizeaza credinta noastra.
Se termina un post nu foarte greu de dus deoarece a urmat verii, in care fiecare ne-am adunat ''provizii pentru iarna'', Dumnezeu ne-a invrednicit pe toti cei care am ales a tine acest post nu pentru a ne mandri, nici nu-i cazul cum faceau in vechime cei ce isi ungeau fata spre a nu sti nimeni ca postesc, dar ne e bine la toti cei care am ales a-l tine, dintr-un aliniament cu Mantuitorul nostru, dintr-o iubire care i-o punem la picioare alaturi de toata dragostea noastra.
Te iubim Iisuse, intampinam cu drag Sarbatoarea Nasterii Tale, si te asteptam sa te nasti si sa renasti si in inimile si sufletele noastre indemnandu-ne si indreptandu-ne pe Calea catre Tine!
Renaste Iisuse in fiinta noastra, iar si iar si iar pana mladintele Tale vor prinde radacini in noi!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu