miercuri, 10 aprilie 2013

Lucrarea faptelor bune



Un om isi apara gradina de copii si hoti intr-un chip ciudat. Pe laturi puse soiuri de mere acre si rele. Cine gusta din ele credea ca toata gradina e la fel, dar inlauntrul ei erau mere minunate la gust.
 Cam asa se intampla si cu oamenii cand e vorba de de Evanghelia Mantuitorului si de viata traita cu Domnul. Insa aceasta minunata gradina are la inceput, cand intri in ea, si cateva mere acre: lepadarea de sine, de poftele si placerile acestei lumi. Dar aceste mere acre tin numai o clipa, pana intri in gradina, in viata traita cu Domnul. Cand ai gustat din ea, indata simti o dulceata, o bucurie, o pace si o fericire pe care nu ai mai cunoscut-o.
 Cei mai multi nu intra in aceasta viata pentru ca nu cunosc dulceata si bucuria ce este inlauntrul ei, cunosc numai merele acre ce sunt pe de laturi, la intrare.
 Tu cititorule, ai intrat in aceasta viata, ai gustat din dulceata si bucuria unei vieti traite, clipa de clipa cu Domnul? Daca nu, ai grija, nu intarzia!
Bucuriei traite in Domnul i se opune trupul cu voile sale care aduc o anumita satisfactie simturilor pacatoase; iar rugaciunea, postul, infranarea poftelor cer un anume sacrificiu pe care nu intotdeauna il facem.
 Sa ne straduim sa depasim aceste ispite, sa supunem sufletului trupul-si mare rasplata vom avea!
Arhimandrit Serafim Man


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu