duminică, 2 februarie 2014

Tiganii si cersetorii, o problema sau o binecuvantare?



Fiecare avem o viata mai mult sau mai putin placuta, mai mult sau mai putin usoara, si asa mai departe, ai putea sa o caracterizezi in multe sau putine cuvinte.
Dar tiganii, cersetorii, din pacate sunt o problema care in lumea actuala nu isi are rezolvare. Daca se mai si ridica constiinta pamantului ei raman undeva jos.
Desigur ca planurile lui Dumnezeu cu ei nu ne este noua dat sa le stim, Dumnezeu poate face minuni, dar din pacate e mult prea greu a ajunge la inima lor.
Si asta din cauza ca asta sunt ei de la nastere, ce greu ne putem sau chiar nu reusim sa o facem de multe ori, si noi, ei cu partea lor mai salbatica si nestiutoare e si mai greu de a ajunge la inima.
O parte extraordinara care o descoperi la ei este aceea de a nu face avorturi, auzi mult spunandu-se ,,bine ca umplu pamantul cu copii,, , aici noi suntem cei care ar trebui sa luam lectii de la ei, asta-i natura omului lasata de Dumnezeu, ce lucru poate fi mai grav decat a-ti ucide copilul din diferte motive ale conditiilor lumii aceasta?
Sa daruiasca Dumnezeu viata prin tine este cea mai frumoasa si asemanatoare  cu Creatorul nostru a fiintei umane.
Da, si ei o au asta, asa cum omul modern si frumos imbracat nu i-a putut schimba asta in tigan tot asa nu poate schimba nici partea neplacuta a lor.
Ma pornisem inversunata a scrie despre tigani, dar Dumnezeu mi-a trimis in minte aceasta latura a tiganului care omul emancipat si modern nu o poate tine, ba mai mult, multi nici nu stiu ca acesta ar fi o problema, intrebarea ,,de ce nu te-ai scapat de el?'' este o normalitate in societatea de azi, si atunci te intrebi daca tigan nu ar fi un nume prea frumos al omului modern al zilelor noastre.
Dumnezeu pune in noi tot ce trebuie, noi auzim si dezvoltam tot ce putem.
Doamne ajuta!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu