joi, 30 ianuarie 2014

Stapanul lumii si a Europei



Stapanul lumii si Europei, acum si totdeauna este Dumnezeu spunea preasfintitul IUSTINIAN CHIRA, la Sfanta Liturghie ce a avut loc cu ocazia praznuirii in Biserica Ortodoxa pe 30 ianuarie, a Sfintilor Trei Ierarhi, Vasile cel Mare, Grigorie de Dumnezeu Cuvantatorul si Ioan Gura de Aur.
Da, ce ar putea fi mai frumos si adevarat decat recunoasterea, simtirea si daruirea lumii si vietii in mainile  lui Dumnezeu.
Stai de multe ori contempland lumea si ce poate fi mai frumos decat sa rogi pe Tatal a cobori in inima ta si inima pamantului, in inima noastra si lumea asta greu incercata si incurcata de alte lucruri neapartinatoare binelui.
Bunul Dumnezeu sa se indure de noi.
Doamne ajuta!


luni, 27 ianuarie 2014

Miracolele vietii





Cand un om se retrage din viata ta Dumnezeu iti trimite altii in locul lui, mult mai multi care parca ar vrea sa compenseze, sa-ti indulceasca lipsa suferita, cat ai vrea sa poti intelege de ce nu se pot inlocui oamenii dragi, venind in locul lor aceiasi oameni dragi sufletului tau, dar incet, foarte incet te poti desprinde.
Se vorbeste foarte mult de atasamente, tare nu le dai importanta pana tu intri in relatii care cu greu le faci fata.
Singurul atasament care trebuie si e bine sa-l avem este atasamentul de Dumnezeu, doar Dumnezeu ne poate fi atasatul permanent al vietii.
O  cursa foarte periculoasa este viata spirituala, atasamentul de duhovnic, de maestru, de cel care iti arata drumul catre Dumnezeu, dar tu in nestirea ta te atasezi de el crezand ca toate sunt de la el.
Da, sunt prin el, Dumnezeu nu ar putea lucra altfel decat prin oameni, dar mereu, mereu sa repeti,, el este doar canalul prin care Dumnezeu ma ajuta'', ca in marea ta cautare sa uiti si toate binefacerile lui Dumnezeu sa i le atribui persoanei prin care Dumnezeu lucreaza.
Insusi Iisus spunea mereu asta ca face voia Tatalui, si daca Tatal nu i-ar da putere nu ar putea face nimic.
Acelasi lucru repeta toti indrumatorii, calauzitorii spre Dumnezeu, doar mintea omeneasca este vinovata de neputinta intelegerii ei.
Iubirea si dragostea lui Dumnezeu sa ne insoteasca pasii pe cararile vietii si sa nu uitam niciodata ca Dumnezeu poate face miracole in viata noastra daca noi il lasam.
Doamne ajuta!








duminică, 26 ianuarie 2014

Sa ne daruim viata lui Dumnezeu

Sa ne punem toata viata in mainile lui Dumnezeu, sa ne incredem total in planurile Sale cu viata noastra, doar asa putem birui lumea aceasta frumoasa uneori, grea alteori.
Doamne ajuta!





marți, 21 ianuarie 2014

Unde te intalnesti cu tine!



Recunoasterea locului unde te intalnesti cu tine este oglinda ta.Cat de frumos te arata oglinda atunci cand te intalnesti cu frumusetea ta, cum iti vine sa spargi oglinda cand ea iti oglindeste defectele, sa inlaturi tot ce nu-ti convine si ce crezi ca nu iti apartine tie de acolo.
Dar tot ce intalnesti este ca sa-ti vezi fata ta. Cum sa scapi de tine decat binecuvantand si acceptand tot. Nu-i usor sa faci asta, dar cand reusesti simti ca ai urcat un munte. Dar altul iti apare in drum, mai inalt. Si incepi din nou.
Cel mai important este a nu uita trecerea vietii aceasta, este trecere nu traire in ea. Mai ieri domnul Iovan, Dumnezeu sa aiba grija de el, avea totul, si puterea de a lua o viata care nu o daduse el, ca sa isi apere bunurile agonisite pentru vesnicia vietii aceasta. Muntele care il intalnise atunci intr-un amarat si pierdut de a vietii Cale, azi prin puterea si inaltimea muntelui adevarat nu i-a facut fata, caci probabil ,,arma,, nu era la el. Dumnezeu stie la fiecare legatura lui cu Cerul, iertarea si legatura lor, dar orice munte avem in fata trebuie sa-l urcam, nu sa-l sfredelim.
Dumnezeu sa aiba grija de noi si oglinda sa o avem mereu in fata, ca in ea sa ne vedem slabiciunile, orgoliile si vanitatile noastre!
Doamne ajuta!



sâmbătă, 18 ianuarie 2014

Schimbari in viata noastra!



Grea si schimbatoare viata omului, pana nu demult simteam schimbarea vibratiei fiecarei zile, pe urma o percepeam la fiecare patru ore, apoi am trecut la doua ore apoi la o ora, si acum mai nou fiecare clipa. Cateodata parca mi-e dor de vremurile cand nu simteam nimic, cand zilele erau toate la fel, si oarecum parca se instala plictiseala in lume, in lumea mea.
Acum fiecare trezire are farmecul ei, fiecare culcare farmecul ei, chiar si trezitul noaptea parca ma bucura, sa percep lumea prin prisma noptii, sa vorbesc cu Tatal, parandumi-se uneori prea mult pana dimineata.
Noptile mi se par normale desi ma trezesc la ora trei si un pic, altadata imi era greu la cinci si ceva.
Si toate, toate sunt altfel.
Iubirea.
Un altfel de a vedea si percepe lucrurile. E corect, e bine, e indrumare de Sus, sau nu? Cine stie? Doar bunul Dumnezeu, ne povatuieste pe fiecare.Si cand vom ajunge acolo vom sti ce am facut cu sansa acestei vieti.
Uneori ai bratele asa de lungi incat ai cuprinde lumea intreaga, intalnind mainile LUI IISUS, si binecuvantarea Lui sa o trimita asupra lumii, dar vine si vremea cand cu greu iti ridici ochii din pamant crezandu-te nevrednic de a-i intalnii privirea.
Tot timpul suntem nevrednici, dar iubirea si dragostea Sa, ne intareste si ne da aripi de inaltare, desigur lumea in care traim are grija sa ni le taie.
Dar El, mereu, mereu, ne cauta, cu iubirea Sa vesnica.
Primeste-ne Iisuse, calauzeste-ne si da-ne pasii catre BUNULSI INDURATUL DUMNEZEU!
Ajuta si calauzeste indrumatorii vietii noastre!
Doamne ajuta la toata lumea!





duminică, 12 ianuarie 2014

Iubirea nu poate fi nici invingatoare, nici invinsa niciodata, ea poate doar exista!




Fiecare om trebuie un pic sa se cerceteze pe el, a nu amesteca lucrurile, a iubii, a iesi invingator, a fi el cel ce daruieste si in acelasi timp el care vrea sa fie ,,cel mai tare,, .
Toate la un loc nu merg. Vrei sa iesi tu invingator in lumea asta, tu, cel mai tare, tu, ca femeie a-ti pastra numele cand te duci intr-o casnicie, dar in acelasi timp tu esti iubire, tu iubesti si vrei sa te daruiesti cu totul.
Ori vrei una, ori cealalta. Da, poti sa lupti pentru lumea asta, sa iesi mereu invingator peste tot si toate, sa urci pe capetele oamenilor, sa-i calci chiar in picioare sa ajungi la ce iti doresti tu.
Dar asta nu este iubire, nu mai spune ca iubesti. Iubirea nu poate fi nici invingatoare, nici invinsa, ea poate doar exista,  poate deschide suflete inchise, poate elibera inimi, poate darui, poate darui fara a astepta nimic in schimb, se bucura de iubirea intalnita in drumul ei, se intristeaza de fatarnicie si de suflete pierdute pe cararea lumii si a ambitiei lumesti, dar nu se pierde niciodata pe ea. Ea exista, exista, de-a pururi, oricate v-a intalni in cale.
Iubesti neconditionat spui, dar la prima persoana intalnita care nu este de acord cu tine o respingi total. Vindec-o cu iubirea ta.
Da, trebuie sa fim atenti la iubire, si ''iubire'', care le avem si le daruim.
Sa primim iubirea cea vesnica, sa o simtim, cerem si ancoram in sufletele noastre ca, cu ea sa trecem marea acestei vieti.
VINO IISUSE, IUBIREA CEA VESNICA! INVALUIE-NE CU HARURILE SI DARURILE TALE!
VINO FECIOARA SI ACOPERA-NE CU SFANT ACOPERAMANTUL TAU!





joi, 2 ianuarie 2014

Drumul continua!


Drumul continua! Unde? Cand? Cum? Inainte! Tot inainte! Spre viata! Spre speranta! Spre iubire! Spre munca! Multa, multa munca! Multa... caci suntem mici! Intinde-ne mana ta! Multumim pentru mana intinsa!
Iisuse fii alaturi de noi! Iisuse fii vesnic cu noi! Te iubim mult!