joi, 15 septembrie 2016

Esti ceea ce esti, nu ceea ce iti dicteaza orgoliul ca esti!

Da, fiecare dintre noi dorim sa ne fie cat mai bine, sa traim cat mai confortabil, cat mai...sau nu fiecare suntem asta.
Nu poti si nu trebuie sa pretinzi ca esti altceva decat ceea ce esti. Oricat ai incerca sa iti iei o alta haina nu ti se potriveste, decat ceea ce ti-ai croito singur in decursul vietii sau ce ti-a fost inmanata de Tatal atunci cand ai venit pe pamant.
 Nu poza in ceea ce nu esti ca arati oribil.
Lasa-te condus de tine cel ce esti, sau condus de Tatal ca stie mai bine decat tine.
 Am trait multe experiente in toti acesti ani si am inteles ca foarte usor se imprumuta personalitatea celor dragi tie, si te trezesti in miez de noapte facand continuu rugaciuni asemeni celor virtuosi si aproape de Dumnezeu, sau compunand poezii dandu-ti senzatia ca ai ajuns tu insusi un veritabil poet, ori alteori trecand in alte lumi si lumi paralele crezand ca esti tu tocmai asta, o fiinta care poate survola Universul sfidand tot ce era pana atunci, si multe altele care le traim uneori.
 Totusi trebuie sa fii constient de ceea ce esti si sa ramai la fiinta umila care te cunosti daca vrei asta, sau poti sa traiesti o iluzie confectionata de vremurile noastre. Cel mai important lucru ce il putem face e ca prin propriul comportament sa nu apasam mai multe sufletele oropsite de soarta nici sa le ingreunam viata mult prea grea prin iluzia proprie ca noi am fi altceva decat suntem.
 Leaga o rana de cate ori ai ocazia, spune o rugaciune pentru cel ce isi are nevoi, canta un cantec unui suflet intristat, daruieste un zambet unui ursuz si lista poate continua..., dar nu apasa mai mult umarul mult prea ingreunat de soarta sau de propriai inconstienta a celui aflat in nevoi.
Daruieste si nu lua, construieste si nu distruge, fii omul care esti nu care iti imaginezi ca esti.
O  intamplare traita m-a adus sa scriu asta, o inima mult prea indurerata de apasare a celor amarati m-a pus sa mazgalesc trei litere aici.
 Iertati-ma pentru aceste cuvinte, rugati-va pentru voi si spuneti un Doamne ajuta si pentru mine!
Dumnezeu sa ne indrume a ajuta o lume si asa mult prea incarcata de rau si greu!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu