vineri, 16 noiembrie 2012

Chinurile vietii, plata Cerului



Ne confruntam in viata asta deseori cu probleme greu de depasit, cu chinurile vietii cateodata greu de suportat.
Fiecare ne ducem pe umerii nostri consecinta propriilor pacate, propriilor greseli, unele facute constient, altele greseli, necunoastere, neascultare.
 E greu pentru fiecare om sa-si lase propriile convingeri pentru cele  primite de la Dumnezeu,   sa-si lase viata sa pentru viata primita si daruita de Dumnezeu, in Legile Lui.
Greu de inteles de multe ori, greu de aflat pentru ca ceata ceata este prea deasa pe ochii nostri, ca surzenia urechilor noastre este prea mare, caci toate simturile noastre sunt prea ocupate cu auzul melodiei vietii pe Pamant.
Cum am intelege noi viata Mantuitorului care a platit toate pacatele omenirii, toate greselile noastre, care s-a sacrificat pentru pentru toate nedreptatile si nelegiuirile noastre, si totusi razele iubirii Sale razbat prin negura greselilor noastre.
Viata traita cu Lumina lui Dumnezeu in tine,  este o asa beatitudine ce greu ti-e dat sa poti sa o intelegi, ce greu tie dat sa crezi ca meriti asa ceva, si atunci toata lumea asta grea dispare, simtirile tale nu poti  percepe altceva din lumea asta.
Spun aceste lucruri nu citite, nu imitate de la altii, daruite de Dumnezeu si traite de mine.
Sunt multe vise si dorinte pe Pamant ce sunt indeplinite in viata dar asta este un vis ce nu ai indrazneala a ti-l dori, si totusi Dumnezeu in iubirea Sa ti le daruieste pentru a-ti face cunostinta cu Cerul, iti face cunostinta cu Viata tu fiind prea preocupat cu viata asta.
Apoi viata traita fara Lumina LUI este mai grea, este o pierdere de identitate, o pierdere de a sti cine esti.
Iisus cat a umblat pe Pamant a umblat in Lumina prezentei lui Dumnezeu, El raspundea oamenilor inspirati de Satana care il atacau, ''Si CEL ce m-a trimis este cu Mine; nu m-a lasat singur, fiindca Eu fac pururea cele placute Lui. IOAN cap 8''.
Dar atunci cand Mantuitorul se indrepta spre Gradina Ghetsimani, si El era singur, era fara prezenta Luminii TATALUI, era pentru prima oara, si pentru El era o situatie noua si grea.
El acum mergea sa plateasca greselile neamului omenesc, si pentru El pacatele lumii erau asa de grele si de intunecate incat cu greu facea fata nelegiuirilor si acuzatiilor omenesti.

38. Atunci le-a zis: Intristat este sufletul MEU pana la moarte. Ramaneti aici si privegheati impreuna cu Mine.
39.Si mergand putin mai inainte, a cazut cu fata la Pamant, rugandu-se si zicand: Parintele MEU, de este cu putinta, treaca de la mine paharul acesta! Insa nu precum voiesc Eu, ci precum Tu voiesti.
Matei cap 26

El, FIUL LUI DUMNEZEU, le spune ucenicilor sa se roage pentru El, cu atat mai mult trebuie sa o facem noi unii pentru altii.
Tot Cerul a fost alaturi de Iisus in acele suferinte.
Tatal i-a alinat suferinta, chiar daca Pamantul intreg l-a lasat singur.
Predarea LUI in bratele  LUI DUMNEZEU i-a dat pacea cereasca.
Se intampla multor oameni pe Pamant care desii sunt parasiti de semenii lor in mijlocul carora traisera sa simta aceasta pace atunci cand se abandoneaza lui Dumnezeu.
''ca vine ceasul, si a si venit, cand veti fi risipiti fiecare la ale lui; si pe Mine Ma ve-ti lasa singur, dar nu sunt singur, caci Tatal Meu este cu Mine''
Ioan 26-32
Plata celor chinuiti, parasiti, si platitori ale pacatelor altora isi va afla locul in Cer.
Dumnezeu sa ne dea linistea si pacea Sa cereasca, abandonarea in bratele Sale sa ne cuprinda fiinta si identitatea noastra, fortele raului sa-si piarda puterea asupra noastra, si prezenta TATALUI nostru iubit sa ne copleseasca inimile.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu