sâmbătă, 3 noiembrie 2012

Iisus salvarea noastra



Ajungem in viata in situatii dificile, cand viata noastra este conditionata de credinta noastra in Dumnezeu, cand noi depindem doar de Dumnezeu. Toata viata noastra depindem doar de Dumnezeu, dar ajungem in situatii limita cand usor putem devia de la drumul nostru catre Dumnezeu, cand usor caile noastre pot lua alta intorsatura.
Noi mereu trebuie sa vedem orice rezolvare doar cu Dumnezeu, si nu inafara cailor Sale.
Desii suntem pe pamant, cu implinirile si neimplinirile lumii acestea, cu bucurii si cu necazuri, cu vaste si largi preocupari.
Iisus nu a cautat sa-i atraga pe oamenii dupa satisfacerea nevoilor prin belsug. Mantuitorul nu le-a promis urmasilor Sai  viata bogata, belsugul lumii, hrana lor poate sa fie simpla, viata lor poate sa fie saracia, dar plata lor este prezenta lui mangaietoare.
Daca noi azi am fi mai simpli, ne-am multumi cu lucruri mai simple, fiecare familie ar putea avea mijloace indestulatoare pentru ei, sa nu mai umblam dupa nevoi care nu sunt necesare si mai multe ocazii de a lucra dupa Voia lui Dumnezeu.
Ploaia, aerul si lumina de la Dumnezeu fac sa apara toate bunurile acestui pamant, dar noi nu vedem asta in fiecare clipa si punem pe seama cauzelor naturale sau a noastra, a oamenilor, atunci Dumnezeu schimba toate astea dorind sa pricepem mai mult, si noi sa recunoastem darurile Sale pentru ca ele sa fie o binecuvantare pentru noi, asa cum Tatal ni le-a planuit  dintru inceputuri.
Nu trebuie sa lasam nefolosite ocaziile care ni le lasa Dumnezeu, sa nu neglijam nimic din ce Dumnezeu ne daruieste pentru folosul nostru si a oricarei fiinte de pe pamant, sa adunam orice cuvant, orice invatatura, orice cuvant despre mantuirea vesnica.
Iisus cand hraneste cei cinci mii de oameni, cu cinci paini si doi pesti, era intr-un loc unde nu avea la indemana cele trebuitoare Lui si celor ce il urmase-ra, El era acum dependent de Tatal Sau, de Tatal nostru ceresc, ca sa poata hrani atatea persoane.
Asa trebuie sa fim si noi dependenti de Tatal nostru Ceresc, dependenti de ceea ce El ne poate oferi, dependenti de ce El stie ca noi avem nevoie.
In lucrarea lui IISUS totul este asa frumos cum Dumnezeu vrea sa se desfasoare si nevoile noastre, Iisus cere de la Dumnezeu, imparte ucenicilor, acestia dau multimii, iar oamenii dau unii altora, in felul acesta fiecare este o veriga in lantul care Iisus la intins pe pamant, fiecare este un ochi prin care Dumnezeu trimite bunatatile Sale ceresti, noi trebuie doar sa le stim primi si impartasi mai departe celor pentru care sunt venite, si ale noastre sa le luam de la cei prin care ni le daruieste.
Iisus este marele centru prin care Dumnezeu revarsa asupra noastra bunatatile Sale, Iisus este izvorul a toata puterea, ucenicii si slujitorii Lui primesc de la El doar daca si ei dau mai departe celor care au nevoie de aceste daruri.
Deseori uitam caci sursa a ceea ce suntem si avem este El, Tatal nostru ceresc, in lucrarea noastra pentru Cer, si pentru noi, unii pentru alti.
Cand vrem sa ajutam pe cineva si vedem ca nu avem mijloacele necesare, sa nu uitam sa pornim cu credinta in Dumnezeu, sa pornim inainte cu incredere in indestularea Tatalui Ceresc, si EL,   TATAL nu va uita increderea noastra totala in El, nici nu ne va dezamagi.
38. Dati si ve se va da; turna-vor in sanul vostru o masura buna, indesata, clatinata si cu varf, caci cu ce masura veti masura, cu aceeasi vi se va masura.
Luca cap6












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu