duminică, 24 iunie 2012

BIBLIA despre Sfantul Ioan Botezatorul

6.Fost-a om trimis de la Dumnezeu, numele lui era IOAN,.
7.Acesta a venit spre marturie, ca sa marturiseasca despre Lumina, ca toti sa creada prin el.
8. Nu era el lumina, ci ca sa marturiseasca despre Lumina.
9. Cuvantul era Lumina cea adevarata, care lumineaza pe tot omul care vine in lume.
10.In lume era si lumea prin El s-a facut, dar lumea nu l-a cunoscut.
11.Intru ale Sale a venit, dar ai Sai nu l-au primit.
12.Si celor cati l-au primit, care cred in numele Lui, le-a dat putere ca sa se faca fii ai lui Dumnezeu.
13.Care nu din sange, nici din pofta trupeasca, nici din pofta barbateasca, ci de la Dumnezeu s-au nascut.
14.Si cuvantul s-a facut trup si s-a salasluit intre noi si am vazut slava Lui, slava ca a Unuia-Nascut din Tatal, plin de har si adevar.
15. Ioan marturisea despre El si striga, zicand:Acesta era despre care am zis:Cel care vine dupa mine a fost inaintea mea, pentru ca mai inainte de mine era.
16.Si din plinatatea Lui noi toti am luat har peste har.
17.Pentru ca Legea lui Moise s-a dat iar harul si adevarul au venit prin Iisus HRISTOS.

20.Si el a marturisit si n-a tagaduit; si a marturisit: Nu sunt eu Hristosul.

23.El a zis :Eu sunt glasul celui ce striga in pustie:<>, precum a zis Isaia prorocul.

26..Ioan le-a raspuns, zicand:Eu botez cu apa; dar in mijlocul vostru se afla Acela pe care voiu nu-l stiti,
27.Cel care vine dupa mine, care inainte de mine a fost si caruia eu nu sunt vrednic sa-i dezleg cureaua incaltamintei
Ioan cap 1
Rugaciune
Inaintemergatorule al Domnului si Botezatorule allui Hristos, mari si multe sunt vredniciile date tie de la Dumnezeu.Tu de prorocii cei vechi ai fost prorocit; tu dupa fagaduinta si prorocie ingereasca te-ai nascut; numele tau prin cuvantul Arhanghelului Gavriil mai inainte s-a vestit; a ta numire cu minunea dezlegarii limbii tatalui tau s-a pecetluit. Tu din copilarie in pustie ai vietuit si ca o pasare a cerului desavarsit ai iubit neaginiseala; cu agurida si cu miere salbatica te-ai hranit. Tu ai fost crinul cel cuvantator al vailor si al pustiilor, care in loc de podoaba hainelor, cu darul cel de sus imbracand trupul tau, cu peri de camila l-ai acoperit. Tu ai fost glasul care a strigat in pustie si calea Domnului ai pregatit. Tu cu duhul si cu puterea lui Ilie in lume te-ai aratat si nelegiuirea lui Irod si a tuturor celor asemenra lui ai mustrat.
Tu esti martorul cel preavestit al Preasfintei si de viata facatoarei Treimi. Tu pe Mantuitorul catre multimea popoarelor Lai marturisit si cu degetul tau l-ai aratat pe Mielul lui Dumnezeu, care ridica pacatele lumii. Tu de catre Insusi Domnul mai mult decat proroc ai fost marturisit si, dupa Nascatoarea de Dumnezeu, pe tine te credem a fi cel mai mare om nascut din femeie.
Deci pentru toate aceste vrednicii ale tale, multimea popoarelor crestine te socotestepe tine ca pe un mare prieten al lui Dumnezeu, care ai mare indrazneala catre El. De aceea si eu, smeritul si mult pacatosul, cu multa evlavie, cu durere de inima si cu lacrimi, te rog pe tine, dumnezeiescule Ioane Prorocule, sa-mi fie mie pacatosului celui nemernic si cu totul neputincios, mare aparator si grabnic izbavitor de toate ispitele si incercarile vietii acesteia de acum.
Roaga pe Preamilostivul Dumnezeu, cu a Sa nebiruita putere, sa ma pazeasca in toata vremea de primejdiile vazutilor si nevazutilor vrajmasi, sa ma intareasca cu darul Sau, pentru rugaciunile Preasfintei si pururea Fecioara Maria, ca sa pot rabda pana la sfarsit toate necazurile, ispitele, durerile si suferintele, ca si intristarile veacului acestuia de acum.Si asa, prin mijlocirea sfintelor si preaputernicelor tale rugaciuni, sa dobandesc mila lui Dumnezeu si Mantuitorului nostru Iisus Hristos, in ceasul cel de pe urma al sfarsitului meu.Amin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu