vineri, 8 iunie 2012

Fericirea de a-l cunoaste

Fericit cel ce-l cunoaste pe Dumnezeu, ce i se reveleaza Dumnezeu si iubirea Sa in bucurie, in bine, fericit cel ce l-a cunoscut pe Dumnezeu inainte de suferinte cumplite.Dar foarte fericit si cel care il cunoaste pe Dumnezeu in suferinte greu de imaginat.
Dar macar in suferinta plecati-va genunchii, macar in suferinta plecati-va grumajii, capul si chemati-l la voi, recunoasteti-l cand vine.
EL vine atat in bucurii ca si in necazuri, nu la toti vine in acelasi fel.
Dar daca il asteptati pe Dumnezeu sa va intretina familiile, sa va creasca copii, sa va dea averi, nu-l asteptati pe Dumnezeu, si atunci cand va veni nu il ve-ti recunoaste. Odata cuEl, aduce atatea daruri, atatea bucurii, dar trebuie sa-l recunoasteti, trebuie sa-l pretuiti, trebuie sa-l iubiti.
A fost de atatea ori la voi si nu l-at recunoscut, va adus atatea daruri, si voi ati crezut ca vi le-ati facut singuri, ati crezut ca sunteti puternici si fara El, ca lumea asta e a noastra si noi dispunem de ea, dar chiar daca ar fi asa la ce ne-ar folosi lumea asta intreaga daca am avea-o, cu exceptia sa folosim bunurile acumulate pentru a impartasi cunoasterea lui Dumnezeu pentru copii Sai.
Asa a crezut bunaoara si cea mai apropiata fiinta a lui Dumnezeu, ca poate fi insusi Dumnezeu, ca El in bunatatea Lui ii dadu-se puterea absoluta, ii dadu-se puterea Lui sa o foloseasca cum doreste.
Asa si cu noi astazi, ne da din puterea Lui, punand in fiecare particica de Dumnezeu, dar sa nu uitam de iubire, ascultare si recunostinta pentru tot si toate.
Ne da din lumina Sa sa o impartasim cu cei din jur, sa o ne-o daruim noi, unii altora.Cine cere bunurile lumii inaintea Harului Sfant, inaintea cunoasterii Lui, s-ar putea sa le aiba, dar tot asa s-ar putea sa nu-l aiba pe Dumnezeu, dar daca il cauti pe Dumnezeu odata cu El vine totul, avandu-l pe El ai totul.
Iisus trage la jugul lui Dumnezeu, ne ajuta si pe noi sa ne punem in jug alaturi de El, sa tragem la acelasi jug, sa ajungem in Cerul Sfant alaturi de El.

28.Veniti la Mine toti cei osteniti si impovarati si Eu va voi odihni pe voi.
29.Luati jugul Meu asupra voastra si invatati-va de la Mine, ca sint blind si smerit cu inima si veti gasi odihna sufletelor voastre.
30.Caci jugul Meu e bun si povara Mea usoara.
Matei cap 11


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu