sâmbătă, 23 iunie 2012

Sa cladim o tulpina noua

''Inima este solul, iubirea este ingrasamanrul, iar iubirea lui Dumnezeu este ploaia cea fertila; iar lumina gratiei care o urmeaza simbolizeaza caldura si stralucirea soarelui.
Toate aceste patru aspecte la un loc sunt cele care determina intrarea samantei in stare de descompunere. Aceasta stare este similara cu noaptea, sau cu iarna cea aspra. Aflat in aceasta stare, omul nu stie, nu intelege si nu vede nimic, iar sentimentul distrugerii este tovarasul sau permanent. Atunci cand vine insa primavara- sau dimineata- din starea de descompunere apare o radacina care se afunda in sol, dand nastere- din iubire- unei tulpini pe care creste din abundenta viata, cladindu-si astfel un salas nou pentru viitoarea maturizare a unei vieti de o suta de ori mai bogata.
Iata exactasa procedeaza si Dumnezeu! Voi sunteti porumbul, trupul vostru este tulpina, sufletul vostru este hrana purificata preluata prin pamant, spiritul vostru este mana cereasca, iar Cuvantul Meu este mana provenita din cerul cel mai inalt, care va aduce viata eterna adevarata, daca il acceptati, la fel cum procedeaza coceanul de porumb care se coace exact atunci cand tulpinasa lumeasca se usuca.
Dupa cum spuneam, Cuvantul este plantat in voi de doua ori; mai intai ca samanta vie in solul inimii voastre, in vederea descompunerii ei, al carei sens este de testare si purificare.
Toti oamenii cunosc partial acest cuvant inlauntrul lor, primindu-l de asemenea prin intermediul invataturilor maertrilor si profetilor treziti.
De indata ce aceasta samanta s-a descompus, iar din ea au iesit noile radacini care vor hrani o viata noua, apare celalalt Cuvant viu, venit de sus-asa cum se intampla acum- soptind la urechea noii voastre vieti, pe care o ajuta sa se maturizeze complet, devenind libera intru viataeterna.
De aceea, deveniti si voi precum graul, si veti recunoaste in curand ca numai Acela care paseste printre voi contine viata si v-o ofera.
Acceptati aceasta viata!
Casa Domnului- Jakob LORBER
Sa cerem, sa primim, sa acceptam si noi aceasta viata pe care Dumnezeu ne-o daruieste in aceste vremuri, in iubire, dragoste, pace si desfatare cereasca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu