duminică, 28 octombrie 2012

Rugaciunea si lipsa ei




Deseori ne gasim scuze pentru lipsa rugaciunii spunand ca nu avem timp, dam vina pe problemele lumesti care ne impresoara si ne iau din forta noastra, dar stim fiecare ca atunci cand un necaz ajunge la noi, sau o problema care iti aduce frica, cand simti ca lumea din jurul tau se naruie atunci alergi la rugaciune, atunci vezi ce usor si frumos faci loc in viata ta rugaciunii.
A cui viata este asa de impovarata cum a fost viata lui Iisus, si cat de mult se ruga, cat de mult se retragea singur in pustie sa se roage.
Nu este usoara viata in lume, nu-i usor sa faci fata la tot dar este foarte frumos si cu mult mai usor atunci cand in viata ta ti-ai facut programul de rugaciune, aceea intalnire tainica a ta cu Dumnezeu, o astepti mai mult decat orice alta intalnire, te pregatesti pentru ea ca si pentru orice alta intalnire, si apoi gandeste ce alta intalnire ar putea da aceste satisfactii, ce alta intalnire a sufletului tau ar putea gasi atata fericire ca si aceea in prezenta Tatalui.
Mai asemanam intalnirea cu Dumnezeu si cu oamenii in care Dumnezeu a pus si pune Harul Sau Sfant, unde si acolo il simti pe Dumnezeu foarte profund si puternic, apoi mai sunt iubirile sincere si puternice si acolo fiind prezent Dumnezeu, dar mai presus de orice este intalnirea ta directa cu Creatorul tau, cu Domnul nostru Iisus Hristos, cu Fecioara noastra draga, si cu tot ce Dumnezeu ne-a lasat la indemana si sigur ne-a dat si constiinta si puterea sa le gasim, pentru care ii multumim in fiecare clipa.
Argumentele neintalnirii sunt mult, prea multa oboseala, o intalnire de afaceri, o intalnire de distractie, asigurarea cumparaturilor, lenea si comoditatea fiind deseori pe primul plan.
Hrana sufletului este comuniunea lui cu Cerul.
Sa ne asiguram si trupul de cele trebuitoare lui , dar sa-i dam si sufletului hrana necesara, rugaciunea, iubirea, dragostea si pacea.

35.Si a doua zi, foarte de dimineata, sculandu-se, a iesit si s-a dus intr-un loc pustiu si se ruga acolo.
Marcu 1:35

15.Dar si mai mult strabatea vorba despre El si multimi multe se adunau ca sa asculte si sa se vindece de bolile lor.
16.Iar El se retragea in locuri pustii si se ruga.
Luca 5:15, 16









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu