luni, 8 octombrie 2012

''Nimeni nu face nimic neadecvat, dat fiind modelul lui despre viata''



''Nimeni nu face nimic neadecvat, dat fiind modelul lui despre viata.''
Indiferent cine a spus asta, a spus foarte adevarat, asa a fost in toate timpurile, asa este si azi.
Pe vremea lui Iisus cand Maria cu mari sacrificii cumpara-se cel mai scump mir, pe care la varsat pe capul si picioarele Mantuitorului, ea facea ceva identic modelului ei de viata.
Il asculta pe Iisus sorbindu-i fiecare cuvant de pe buzele Lui, si in iubirea si intristarea ei pentru ce Iisus spunea ca il asteapta, vroia sa il onoreze, pentru ceea ce insemna El pentru ea.
Ii spala apoi picioarele cu lacrimile ei si i le sterge cu parul ei despletit.
Iuda ii aduce critici ca face risipa cu acest mir, ca banii de pe el putea folosit pentru saraci, acelasi lucru se vede si la el, modelul lui de viata, folosind o siretenie.
Iisus il critica spunand'' pe sa saracii ii ve-ti avea tot timpul cu voi, dar pe mine nu ma aveti intotdeauna''.
Maria ii inveselea inima asigurandu-l de credinta si iubirea ei, si atunci cand el a trecut prin intunericul incercarii Lui a luat cu El si amintirea acelei fapte, o arvuna pentru cei care erau mantuiti de El in decursul timpului, o parte din dragostea ce si noi o daruim Tatalui mai mult sau mai putin credinciosi, mai mult sau mai putin constienti, dar cu o vointa puternica.
Si o parte din iubirea noastra pentru slujitorii Tatalui pe pamant, celor care ii intalnim si daruim prin ei dragostea noastra, ca ei sa o duca in cerurile inalte sa o daruiasca Mantuitorului nostru pentru ceea ce a facut pentru noi.
Extraordinara credinta, extraordinare fapte ce a facut din  Maria cea simpla, in Maria cea care insoteste Evanghelia peste timpuri si peste lumi, credinta in Dumnezeu, credinta in Mantuitorul nostru.
Dumnezeu daruind pamantului pe Iisus ne-a daruit tot cerul, dar care-i aprecierea noastra, care-i dorinta noastra de al cunoaste si de al urma?
Sa ne daruim si noi viata lui Dumnezeu, sa scormonim in inimile noastre aceea iubire iesita din tiparele umane, aceea iubire daruitoare si sa-l urmam pe Iisus, sa-i urmam pe cei care sunt si ei pe urmele lui Iisus.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu