marți, 16 octombrie 2012

NOVENA SFINTULUI ANTON

Aceasta novena se tine astfel :
- in fiecare marti timp de nous saptamîni se citeste novena corespunzatoare
- începeti prin a spune Tatal nostru , Nascatoare de Dumnezeu si Isuse iertare si îndurare (vezi la sfîrsitul paginii) si apoi rugaciunea premergatoare
- încercati sa nu mîncati nimic pîna la ora 12:00 sau daca reusiti , pîna la 18:00.
- la sfîrsitul celor noua marti cititi rugaciunea de multumire
- Dumnezeu si Sfîntul Anton sa va ajute !
 

 

Rugaciune premergatoare
 
Minunat Sfinte Anton, glorios prin faima minunulor pe care le-ai savîrsit, tu care ai fericirea sa-l tii în bratele tale pe Domnul în chip de copil, dobîndeste-mi de la bunatatea lui favoarea pe care îndurator cu nenorocitii cazuti în pacat , nu te uita la greselile celui care te roaga ci la gloria lui Dumnezeu care va fi înca o data ridicata în slava de tine si de mîntuirea sufletului meu nedespartit pe care ti-o fac în aceste clipe cu atîta ardoare .
Drept încredintare a recunostiintei mele , fie-ti fagaduilala unei vieti mai asemanatoare cu învataturile sfintilor Evanghelisti , închinata ajutorarii saracilor pe care atîta i-ai îndragit si îi îndragesti.
Binecuvînteaza-mi fagaduiala aceasta si dobîndeste pentru mine sa-i ramîn credincioasa pîna la moarte. AMIN

Intîia zi sau întîia marti
 
Marite Sfinte Anton , tu care ai fost înzestrat cu cele mai mari binecuvîntari ale  cerului si ai stiut sa le folosesti atîut de bine încît ai ajuns prietenul lui Dumnezeu ( Christos) si un puternic aparator al bisericii lui . Eu vin sa-i multumesc lui Dumnezeu pentru tot ce a savîrsit ca minune prin tine spre binefacerea noastra . Iar pentru ca tu poti savîrsi orice minune cu învoirea lui Dumnezeu , te rog cît pot eu mai fierbinte si mai smerit , asculta aceasta rugaciune a mea , cerîndu-i lui Isus Christos si Fecioarei Maria pentru mine taria de-a îndura necazurile acestei chinuite vieti cu rabdare si curaj si de a nu ma lasa doborîta de supararile ce se abat de pretutindeni asupra mea . Te rog Sfinte Anton pe marea mila pe pe care Dumnezeu a aratat-o catre tine facîndu-ti parte de fericirea binecuvîntarii sale si chemîndu-te la el ca sa-l iubesti mai presus de tot ce exista pe acest pamînt . AMIN
 
 
A doua zi sau a doua marti
 
 
Sfinte Anton, prea blîndul si scumpul meu ocrotitor, gîndeste-te fii bun , la mine si capata-mi adevarata odihna a sufletului în vîrtejul grijilor în aceste timpuri , precum si scaparea de suferintele si necazurile ce ma urmaresc pentru ca sa ma bucur de adevarata libertate si sa ma straduiesc pentru adevarata glorie a lui Dumnezeu si pentru mîntuirea sufletului meu .
Te rog fierbinte, sfinte Anton, în numele fericirii pe care ai simtit-o tu în singuratatea rugaciunilor tale în clipele de pe pamînt în care te-ai simtit prin spiritele din Paradis , unindu-ti mereu sufletul cu cel al Dumnezeului nostru Stapîn.
AMIN
 
 
 
A treia zi sau a treia marti
 
O sfinte Anton, prea placut si drag slujitor al lui Dumnezeu , înflacareaza-mi inima ca sa simta focul dragostei divine . Da-mi curaj sa îndur necazurile ce ma coplesesc . Fa-ma sa mor pentru aceasta lume , pentru pacat si placerile trupului , spre a nu trai decît cu Dumnezeu împlinindu-i cu totul si întotdeauna vointa.
Te rog din tot sufletul meu , pe arzatoarea caritate ce ti-a înflacarat inima la vederea moastelor celor dintîi martiri ai Ordinului Franciscan si care te-a facut sa îmbratisezi o stare mai desavîrsita spre a duce lupta pentru izbînda cea mare a lui Dumnezeu pe pamînt si a cauta sa mori ca si acei martiri pentru Domnul nostru Isus Christos. AMIN
 
 
A patra zi sau a patra marti
 
Sfinte Anton, prieten al lui Isus Christos , trimis de Dumnezeu spre a distruge viciile si a face sa înfloreasca virtutile, te rog ai grija de mersul vietii mele, te implor sa o îndrumezi dupa modelul vietii tale si sa ma duci de mîna sprea a nu cadea în pacat de moarte .
Iar daca voi avea nenorocirea sa cad vreodata fa sa ma reculeg cît mai repede printr-o cainta adevarata si printr-o marturisire  dreapta.
Fa deasemenea sa-mi îndeplinesc dupa cuviinta toate îndatoririle mele de bun crestin , sa nu ma abat niciodata din calea ce duce la Dumnezeu oricît de ispititoare ar fi placerile. Cruta-ma tu de nenorocirea de a fi cu pricina de suparre pentru cineva. Capata-mi harul de a ma stradui sa ajut la mîntuirea tuturor celorlalti si a fiecaruia în parte prin vorbele si prin bunele mele exemple . AMIN
 
 
A cincea zi sau a cincea marti
 
Puternic si milostiv vindecator o sfinte Anton, tu care vindeci toate bolile atît cele sufletesti cît si cele ale trupului , fie-ti mila de mine caci sînt lipsita de forta si sfîrsit .
Orgoliul, desfrînarea , poftele, mînia , nerabdarea si toate celelalte vicii ma îmbolnavesc într-una.
Puterea leacurilor tale este fara gres asupra lor . Pune un cuvînt bun pentru mine pentru ca bucurîndu-ma de o perfecta sanatate a trupului si a sufletului sa le folosesc spre a-i sluji lui Dumnezeu si a face din toate puterile mele numai ceea ce-i place lui.
Te rog din tot sufletul pe acea virtute pe care tu n-ai uitat-o niciodata si care te-a facut sa savîrsesti atîtea vindecari miraculoase. AMIN
 
 
A sasea zi sau a sasea marti
 
Ocrotitor a celor ce-si pun încrederea în tine , sfinte Anton eu nu-ti cer nici bogatie nici saracie , deoarece mi-e teama ca una m-ar duce la desertaciune iar cealalata la rabdare , la necazuri si chiar la desnadejde, ci capata pentru mine numai cele de nevoie spre a trai viata împreuna cu familia mea . Trupul are nevoie de hrana si îmbracaminte, harul divin este de nevoie sufletului spre a trai ca un bun crestin si al sluji pe Dumnezeu.
Trupul si sufletul sînt expuse la multe primejdii si necazuri. Tata al saracilor, ai grija de mine si scapa-ma de tot ce i-ar putea dauna unuia sau altuia. Cere-i lui Dumnezeu îndeplinirea dorintelor mele si buna reusita a treburilor. Te rog din tot sufletul pe grija plina de milostivire pe care o ai de cei care te-au slujit si te-au cinstit. AMIN
 
 
A saptea zi sau a saptea marti
 
Flacara luminoasa a lumii crestine , o sfinte Anton tu care ai dat pa fata toate uneltirile satanei , împovarîndu-ne , lumineaza-mi mintea ca sa cunosc cît mai bine adevarurile de care am nevoie penru mîntuirea mea si a celor ce-mi sînt încredintati. Nu îngadui sa ma ispiteasca ceva si sa cad în pacat , ci capata pentru mine harul ca mergînd mereu pe calea adevarului sa-i plac lui Dumnezeu si sa-mi salvez sufletul . Intru aceasta fa-ma sa pricep ca trebuie sa ma despart de toate placerile trecatoare si sa ma apropii de Domnul meu Isus Christos necautînd cele pamîntesti decît în masura în care îmi sînt de nevoie spre o mai buna mîntuire.
Te rog din suflet, pe darul de orbitoare stiinta pe care Parintele tuturor luminilor le-a revarsat din plin asupra sufletului tau cel binecuvîntat spre a lumina cu el lumea . AMIN
 
 
A opta zi sau a opta marti
 
Milostiv alinator al îndureratilor , sfinte Anton, tu vezi necazurile care ma coplesesc, scapa-ma de ele sau cere-i lui Dumnezeu sa-mi întareasca în suflet resemnarea spre a îndura totul de dragul aceluia care nevinovat fiind a vrut sa îndure totul pentru noi vinovatii.
Te rog sfinte Anton, nu ma lasa niciodata în necazurile mele si capata penru mine precum si pentru cei ce sînt nenorociti ca si mine mîngîierea de care avem nevoie.
Fie-ti mila de saracii care sufera de foame si de orfanii care plîng , de vaduvele necajite si cu casa grea , sterge-le lacrimile, afla-le ocrotitori care sa le ia apararea , oameni cu inima buna care sa le dea ce le trebuie, alinatori care sa-i încurajeze sa rabde si sa ierte. Fa asa ca sa ramînem credinciosi Dumnezeului nostru în fericire ca si la necaz spre a bine-merita sa întram cu tine în Raiul vesniciei unde nu va mai fi nici o suferinta. Te rog din tot sufletul pe marea mila pe care ai avut-o totdeauna de cei nenorociti. AMIN
 
 
A noua zi sau a noua marti
 
Sfinte Anton, credincios slujitor al Maicii Domnului, fii mijlocitorul meu pe lînga ea , ca sa ma dea în paza Dumnezeescului sau fiu capatînd penru mine iertarea pacatelor , harul de care am nevoie spre a-i fi pe plac lui Isus Christos ajutor în necazuri si primejdiile mele, precum si mîntuirea în clipa mortii . Iti cer aceeasi grija penru toti cei ce te cinstesc si te roaga spre a ne putea sfîrsi zilele în chip fericit si în harul lui dumnezeu , murind ca buni crestini în dragostea lui ( Dumnezeu ) Christos.
Te rog din tot sufletul pe bucuria de nespus care ti-a umplut sufletul atunci cînd pruncul Isus s-a odihnit în bratele tale, atunci cînd ti-a aparut si te-a mîngîiat blînda sa mama scapîndu-te de pericolul în care erai din pricina demonului precum si atunci cînd aceasta prea-puternica ocrotitoare a ta te-a cercetat pe patul de moarte spre ati primi sufletul tau cel binecuvîntat si a-l duce cu bine în pacea lui Dumnezeu . AMIN
 
 
Rugaciune de multumire
 
 
Slavit facator de minuni, sfinte Anton, parinte al saracilor si alinator al celor necajiti, tu care cu atîta graba mi-ai sarit în ajutor si m-ai mîngîiat astfel, iata-ma la picioarele tale spre a-ti închina recunostiinta mea.
Primeste-o dar  împreuna cu fagaduiala pe care o reînoiesc de a trai mereu în dragoste de Christos si de aproapele.
Fa-mi înainte parte de larga ta ocrotire si dobîndeste-mi gratia cea de pe urma de a ajunge într-o zi la ceruri spre a cînta împreuna cu tine dumnezeiestile milostiviri .
AMIN
 
 
 
Tatal nostru

Tatal nostru, Carele esti in ceruri, sfinteasca-se numele Tau, vie imparatia Ta,faca-se voia Ta precum in cer asa si pe pamant. Painea nostra cea de toate zilele da-ne-o noua astazi. Si ne iarta noua gresalele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri. Si nu ne duce pe noi in ispita, ci ne izbaveste de cel rau. Ca a Ta este imparatia si puterea si slava, a Tatalui si a Fiului si a Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin
 
Nascatoare de Dumnezeu
 
 
        Nascatoare de Dumnezeu, Fecioara, bucura-te, ceea ce esti plina de dar, Marie, Domnul este cu tine.  Binecuvintata esti tu intre femei si binecuvintat este rodul pintecelui tau, ca ai nascut pe Cristos Mintuitorul sufletelor noastre.  Preasfanta Marie, Maica lui Dumnezeu, roaga-te pentru noi pacatosii, acum si in ora mortii noastre.  Amin.
 
 
 
Isuse iertare
 
de trei ori
 
Isuse iertare si îndurare , în numele ranilor tale sfinte , primejdii ce ne-ameninta , sîngele tau pretios sa fie spre apararea noastra ( sau orice alta dorinta ) .
 

sursa:http://membres.multimania.fr/lulylis/newpage.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu