joi, 4 octombrie 2012

Mereu tintind acolo sus


Te vezi uneori cu ochii mintii, cu ochii sufletului, cu cheile viitorului atarnate la pieptul tau, vrand a  inainta prin inaltul cerului vazut de tine la timpul acela, vrand a scrunta parca din inaltimile tumultoase stiute de tine, ducandu-te macar cu gandul acolo unde sufletul ar vrea sa fie.
Te intrebi cum si de ce ai ajuns sa-ti doresti asta, te intrebi daca cu siguranta asta este ce tu iti doresti si daca ve-i ajunge cumva acolo.
Sufletul, doar el poate raspunde, sufletul doar el are cheile inaintarii si tot el are raspunsurile ducerii tale inainte, ducerii tale spre acel ceva stiut si dorit dintotdeauna.
Da, isi doreste asta, v-a dori asta in fiecare clipa, el sufletul care are el intelesurile si trairile lui vizavi de lumea asta, dar mai cu seama legat dintotdeauna de lumea ce v-a sa vina.
El, mereu cautator si indrumator trupului traitor doar in lumea asta, stie tot si toate, dar trebuie ascultat, trebuie iubit ca la timpul nevointei lui sa dea cele mai frumoase si mai adevarate rostirii ale lui.
Tu, ca traitor in trup ti-ai dorit mereu sa ai anumite intelesuri ale vietii tale dar niciodata o adevarata si adevarata ecografie a sufletului tau nu ti-ai facut poate.
Sufletul mereu de veghe la poarta intrarii rasaritului in viata ta, atent la nevointele lui, la pasul alegerii facut de tine sta uneori trist, alteori vioi de invataturile si cunostintele acumulate si adunate de tine, de aducerii in calea ta de catre Dumnezeu a tot ce crede El ca ai nevoie la timpul acela.
Da, sufletul, puritatea lui respectati-o, daruiti-i balsamul dorintei lui, ca la timpul potrivit sa stie alege drumul eternitatii lui.
Se face punte de legatura intre sufletele traitoare a aceleeasi dorinti, punte de legare a  iubirii si daruirii lor pamantului, daruirii dragostei si iubirii lui Dumnezeu, presarata cu florile  lumiii dragostei lor si a bunei lor dorinti de indreptare in sens de biruinta a binelui si frumosului pe pamantul nostru si legat de eternitatea cerului.
Iisus  imprumuta din Vointa Sa, daruieste din biruinta Sa celor care le doresc, dar iar puritate caci altfel le platim noi singiri si mult mai greu.
Dumnezeu sa daruiasca sufletelor noastre intelegerea de care au nevoie, vointa, dragostea si puterea necesara de a ne afla in comuniune cu El si indreptarea lor pe calea pregatirii lor


 


Un comentariu:

  1. Frumos...visam, credeam atunci cand o totul si eu se schimba in mine si in jurul meu ca totul va fi simplu. Nu a fost simplu decat aparent, frumos da...e si azi...dar simplu nu...chiar greu pot spune si din ce in ce mai greu caci daca la inceput calci pe roze vine vremea sa platesti acel covor de roze, si nu intelegi ce ai gresit, ce ite s-au incurcat si de ce din basm cobori in iad...si cum tu de acum doar tu singur asistat sunt sigura de Dumnezeu trebuie sa iesi de acolo.
    Da...si am iesit, am iesit din nou pe cale...cred...caci nu stiu caror ispite si incercari nu rezist maine sau poate chiar azi si Manuta de Sus iti da iar drumul..., da...dar azi e bine, vedem si un maine tot bine si o Manuta care mereu ne va fi acolo sa ne tina si sustina in toate incercarile vietii.
    Mda...azi este al nostru, mainele nu stim...
    Important este si ieri, si azi si mainele sa-l daruim lui Dumnezeu... .
    Pace, liniste si bucurie toate in Iisus Hristos si in Sfanta Sa Maicuta sa avem, toti...tot pamantul, tooooot...desigur cine vrea si crede in dragostea si puterea Sa!

    RăspundețiȘtergere