luni, 29 octombrie 2012

Ruga noastra




Cunoaste ca atunci cand o nenorocire loveste un norod si sufletul tau plange pentru el inaintea lui Dumnezeu, DUMNEZEU se va milostivi de el. Pentru aceasta, Duhul Sfant se atinge de suflet si ii da rugaciune pentru oameni, ca ei sa fie miluiti. Asa iubeste Domnul Cel Milostiv zidirea Sa.
Poate va spune cineva: ''Cum sa ma rog pentru lumea intreaga, cand nu ma pot ruga nici pentru mine insumi?''
Dar asa vorbeste cine n-a inteles ca Domnul asculta rugaciunile noastre si ia aminte la ele.
 Roaga-te simplu, ca un copil, si Domnul va asculta rugaciunea ta, pentru ca Domnul nostru este un Parinte atat de milostiv ca noi nu putem sa intelegem sau sa ne inchipuim aceasta, si numai Duhul Sfant ne descopera marea Lui iubire.
Cuviosul Siluan Athonitul

Asa este, cand Dumnezeu iti da aceasta intelepciune de a te ruga pentru cineva, sau mai mult cand in rugaciunile tale incluzi tot pamantul, cu tot ce are el, o mare bucurie cuprinde inima ta, o mare bucurie cuprinde sufletul tau, si fericirea pune stapanire pe fiinta ta.
Nu este greu, totul tine de acceptare a tot ce este, de acceptare ca tot este a lui Dumnezeu, doar ca  nu toti aleg sa lucreze pentru Dumnezeu, dar cel constient trebuie sa lucreze la unison cu ce Dumnezeu doreste, sa lucreze pentru Creatorul Sau, ca asa sa dovedeasca a fi copil a lui Dumnezeu.
Dumnezeu sa ne ierte si sa reverse asupra noastra picatura din intelepciunea Sa.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu