marți, 31 iulie 2012

De dragul Fecioarei Maria







Maine 1 august incepe la ortodocsi Postul Sfintei Nascatoare De Dumnezeu, Fecioara Maria, este postul la sfarsitul caruia adica pe data de 15 august, Fecioara s-a mutat la cer.
Noi o cinstim pe Fecioara ca fiind mama de Dumnezeu, si fiind femeia care pe pamant nu a fost nimeni asemeni ei, fiind de nemarginit ajutor pamantului si celor care cred in ajutorul Ei.
Fecioara duce rugaciunile noastre la Fiul Ei, si ajuta sa ne regasim in credinta cu indemnuri in inima fiecaruia pentru ascultare de Dumnezeu si de asemenea facand rugaciuni la Dumnezeu pentru noi si ale pamantului greutati, toate acestea intamplandu-se cu credinta ca toate se rezolva , sigur cereri in credinta si adevar divin, ajutor in cazuri de dreptate divina, neputinta sufleteasca, de asuprire sufleteasca, cazuri de boala in urma rugaciunilor din inima pura, si multe altele in care Maicuta noastra a tuturor ne ajuta.
Nu ne mantuieste Fecioara, nu ne iarta Fecioara, ne arata un drum, este alaturi de noi pe drumul catre Dumnezeu, este o Scumpa Fiinta Divina de care ar trebui toti sa fim alaturi, sa ne umplem inima cu Ea,si sa o chemam in viata noastra.
Acest post este un post scurt, un post pe timp de vara cu legume si fructe din belsug, mai mare placerea sa ti se ceara asemenea sacrificiu, din drag pentru Fecioara draga inimii noastre. Acest post oricine are vointa il poate tine, de un real folos , atat pentru suflet cat si pentru trup cum sunt toate posturile, pentru purificare. Dar este un post si pentru fapte bune, pentru apropierea de aproapele tau, pentru milostenii, pentru orice lucru bun si frumos in folosul aproapelui.
Care fapte bune trebuie sa le facem pe tot parcursul vietii noastre, nu numai in timpul posturilor.
Orice sacrificiu facut in numele Mantuitorului, Fecioarei sau a oricarei fiinte din cer ne sunt de folos.
Asta nu inseamna ca fara post esti mai putin bun pentru cer, mai pacatos, nu e nimeni in stare de asemenea etichete si afirmatii decat Bunul Dumnezeu.
Nici ce-l ce posteste sa nu-l judece pe cel ce nu posteste, si nici cel ce nu posteste sa nu-l judece pe cel ce posteste, nu este a noastra judecata, a noastre sunt faptele bune, si toate ni se vor adauga dupa credinta noastra.
Nimeni nu posteste pentru laude, caci daca o face pentru asta, coboara mai jos si sacrificiu este degeaba, o faci pentru o purificare si o pregatire pentru ce ai vrea sa fii.
Dar azi nu se prea numeste sacrificiu pentru ca atatea persoane din drag si cu drag renunta la carne, de dragul lor, de dragul cerului, din orice, dar nici aici nu inseamna ca cei care renunta sunt mai buni, sunt mai aproape de cer ca si ceilalti,acestea numai Dumnezeu le v-a hotara cand vom ajunge in Imparatia Sa.
Deci cu inima deschisa sa ne pregatim sufleteste, trupeste pentru o perioada de doua saptamani, sau pentru perioada de tot restul vietii noastre pamantesti, de o purificare a sufletului prin rugaciuni, si pentru trup cu o purificare in alimentatie, cine poate, doreste si o face cu draga inima si din draga inima, cine nu o face e la fel de bine dar din inima sa nu judece pe cei ce o fac, sa nu dea nici ei verdicte pentru ca nu se face asta crezandu-te mai bun ci doar vrand sa faci un mic sacrificiu pentru o Fiinta Inalta si Draga.
O perioada frumoasa de inaltare spre cerurile interioare si spre cerurile inalte de unde tot cerul ne sustine si ne indruma, o buna ocazie de a ne dovedi noua insine de puterea vointei noastre.
Bunul Dumnezeu sa fie cu noi si sa ne ajute, acum si in eternitate!
Pacea, Iubirea si Lumina lui Dumnezeu sa fie cu noi!


Bucura-te Maria, cea plina har, Domnul este cu tine. Binecuvantata esti tu intre femei si binecuvantat este rodul trupului tau, Iisus. Sfanta Maria, Mama lui Dumnezeu roaga-te pentru noi pacatosii acum si in ceasul mortii noastre. Amin.






4 comentarii:

  1. Foarte frumos ai grait,cuvintele tale imi umplu sufletul de bucurie si speranta ca nu e totul pierdut, ca inca mai avem o sansa pe pamant, dar important este cum stim sa folosim aceasta sansa. Sper din suflet sa gasesc drumul care aduce fericirea si linistea. Fie ca bunul Dumnezeu si maica Domnului sa fie cu noi in vecii vecilor, Amin! (Angela)

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt cu noi in vecii vecilor!
    Noi trebuie sa-i alegem pe Ei, drumul nostru spre Ei este in noi, trebuie doar sa-l descoperim, totul e in noi, nimic nu vine de nicaieri, trebuie conectarea noastra cu Dumnezeu facuta, caci fara asta nu se poate.
    Credinta, Iubire si Vointa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Iti multumesc din suflet.

    RăspundețiȘtergere
  4. Lui Dumnezeu, iar si iar si iar, si toata viata noastra, si dincolo de ea.

    RăspundețiȘtergere