duminică, 29 iulie 2012

Pacea lui Iisus



La Dumnezeu nu putem fi condusi decat prin credinta nemiscata, credinta nestramutata de la valoarea Sa nemasurabila, infinita si incomparabila, cu nimic ceea ce avem noi pe pamant.
Si-a trimis Fiul pe pamant pentru salvarea noastra, dar noi adesea nu-l recunoastem, noi trecem de multe ori sa apreciem ce vedem si auzim langa noi pierzand din vedere ca orice pe pamant trebuie sa le facem din punctul de vedere a lui Iisus, avem adesea tentatia de a face noi ordine si a aduce judecata uitand parca pentru o clipa sau mai multe ca numai lucrurile lasate in Voia lui Dumnezeu pot fi savarsite in adevarul despre care atat de mult ne-a pregatit Domnul Hristos.
Asa cum noi de multe ori am vrea sa fim ascunsi in Iisus Hristos, asa si El a vrut atunci si acum sa ascunda toata lumea asta in dragostea si iubirea Lui si sa le duca la Tatal, dar ne-a lasat noua aceeasta sarcina deloc usoara uneori, sa alegem calea catre Dumnezeu.
Deloc usoara caci tentatiile si ispitele lumii acestea sunt foarte mari si firea omeneasca supusa pacatului pierde de multe ori din vedere drumul catre cer.
Calea catre cer nu este lipsita de piedici si adesea noi o vedem oprita cateodata de uragane interioare, dar ceruta in rugaciuni sincere catre Iisus, chiar daca uneori folosim cuvintele noastre, Iisus le intelege cand vin din inima noastra urmasa a caii Lui, Dumnezeu ne recunoaste pe noi ca frati a lui Iisus.
Cand noi intram in iubire si ascultare de Dumnezeu, ne lipim inima si simtamintele si credem ca facem ce ar vrea El, noi facem ca vointa noastra sa fie asemeni Vointei Lui si indrumarea Lui in noi si inima noastra se produce.
Duhul Sfant este pe pamant alaturi de noi, ne putem adesea desparti pe pamant de orice prieten, de orice lucru, dar niciodata nu ne vom desparti de Mangaietorul nostru trimis din cer, niciodata nu vom rataci atat de mult incat sa nu ne intoarcem in rugaciune ca Dumnezeu sa ni-l trimita ajutorul Sau.
Asta vom dori mereu, asta vom cere mereu, sa nu ne despartim niciodata de Dumnezeu si lucrurile Sale, Dumnezeu prin Duhul Sfant sa ne calauzeasca mereu si sa ne dea pacea Sa.

15.De ma iubiti, paziti poruncile Mele.
16.Si Eu voi ruga pe Tatal, si alt Mangaietor va va da voua, ca sa fie cu voi in veac.
17.Duhul Adevarului, pe care lumea nu poate sa-l primeasca, pentru ca nu-l vede, nici nu-l cunoaste; voi il cunoasteti ca ramane in voi si in voi va fi!

26.Dar Mangaietorul Duhul Sfant, pe care-l va trimite in numele Meu, Acela va va invata toate si va va aduce aminte toate ce v-am spus Eu.
27.Pace va las voua, pacea Mea o dau voua, nu precum da lumea va dau Eu. Sa nu se tulbure inima voastra , nici sa se infricoseze.
Ioan cap 14



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu