sâmbătă, 7 iulie 2012

Urmarea caii lui Dumnezeu

Sa-l urmam pe Dumnezeu si caile Sale in zilele noastre nu este un lucru foarte usor pamantesc, dar este scopul vietii noastre pe pamant.
Iisus azi ne cere doar iubirea noastra ca restul le face El, restul se intampla in micul nostru Univers, care este trupul nostru.
Cand iubirea lui Dumnezeu te cuprinde toate lucrurile le faci in aceea iubire, tot ce faci, este in acord cu aceea iubire pura, cu aceea iubire care nu simte gelozia, care nu simte infrangerea, care rabda tot, care are rabdare ca lucrurile sa se intample, care iarta orice, care incearca sa schimbe ura oamenilor in iubire, care da sfaturi in lumina si indreptarea tuturor lucrurilor catre lumina, recunoasterea greselilor si asumarea lor dar nu pentru a te inalta oamenii ci pentru a recunoaste statutul asta de om neputincios pe pamant.
Am vrea sa fim asemeni Tatalui care ne-a creat si sigur vom fi intr-o zi, caci El pentru asta ne-a creat asemeni Lui, si a pus in noi particica din El, si din iubirea si dragostea Lui va fi Noua Lume, dar pana atunci noi trebuie ca samanta pusa in noi de Dumnezeu sa o lasam sa lucreze, sa o udam sa lucreze, ca altfel nu avem sansa apropierii de EL si nici a descoperirii interiorului nostru asemeni Creatorului.
Cumva sunt asa ca niste legi nescrise, in legatura cu apropierea noastra de Dumnezeu si descoperirea in noi a Fiului de Dumnezeu, sigur date de Fiul Sau, dar care tu vrand sa mergi pe calea catre Cer Dumnezeu ti le descopera tie pas cu pas, Dumnezeu le -a semanat in tine la venirea ta pe pamant, trebuie doar descoperite.
Nu se poate descrie bucuria descoperirii lor in tine, la fiecare rand pe rand, incet cu rabdare asa cum Dumnezeu ne-a creat pe noi la inceput.
Dar despre puritatea inimii fiecarui dintre noi nu mai trebuie spus, fara o inima pura nu poti face nimic, nimic.
Nu ca Dumnezeu nu te lasa, El te lasa, dar nu se poate sa te apropii de o lumina daca tu nu incerci sa fii asemeni acelei lumini, vrand pur si simplu ea te purifica, ea te curateste, dar trebuie sa vrei asta.
Eu pana la douazeci de ani nu am stiut ca exista oameni care fac rau intentionat, care iti fac rau desi tu le-ai facut bine si nu spun despre greseli, despre pacate astea toti le facem caci suntem oameni pe pamant. Descoperind asta am suferit enorm si fiecare situatie o analizam dar nu in credinta lui Dumnezeu, ci asa uman cum stiam la timpul ala, pana intr-o zi cand Dumnezeu s-a indurat de mine si m-a trezit la viata Lui.
Nu-i usor, au trecut trei ani, care prima perioada mai ales nu o doresti nimanui, pentru ca raul din noi se schimba si ne doare raul nostru, ne macina despartireade el, bine si acum sunt perioade destul de grele, dar care aduc atat de mari si frumoase schimbari incat iti doresti ''greul ala'', simti ca ceva nu-i in ordine cand te simti bine , este foarte, foarte greu, dar urmarile? Urmarile le-ai darui la toata lumea, le-ai striga in intreaga lume, ca intreaga lume sa le cunoasca, sa le simta, acesta este Dumnezeu, o forta, o bucurie, o dragoste de neimaginat.
Dumnezeu face lucruri greu de descris, greu de imaginat, El in marea lui iubire ne daruieste totul, ni le pune toate la dispozitie, noi trebuie doar sa vrem, trebuie doar sa-l urmam si sa-l gustam, nu a semanat acele gusturi pe pamant, se simt doar in El, in prezenta si dragostea Lui, dar nu ni le da fortat, trebuie sa-i daruim inima ca El sa o umple cu iubirea Lui, trebuie sa-i daruim sufletul nostru, si El ne daruieste iertare, indrumare si urcare, sigur prin multele calauze de pe pamant si din cer, prin cei dragi si apropiati noua, trebuie doar sa fim umili sa le recunoastem, sa le primim si integram in noi.
Niciodata sa nu ne rezumam doar la religia noastra, doar la Sfintii din religia noastra, doar la ce stim noi, noi stim putin si nu stim nimic, El Dumnezeu stie totul pentru noi, sa nu ne inchidem deschiderii cunoasterii in noi, deschiderii spre toate religiile, si spre tot ce Dumnezeu are pentru noi, pe toate caile Lui Sfinte, orice apropiere de Dumnezeu este o cale a ta care nu trebuie sa fie asemeni altuia, fiecare are calea sa si drumul sau spre Dumnezeu.
Ne-am nascut crestini dar asta nu inseamna ca doar crestinii sunt in Imparatia lui Dumnezeu, Dumnezeu e Mare, Dumnezeu nu are granite, Dumnezeu este TOTUL.
Noua Iisus nu ne cere ca si Apostolilor sa-l urmam fizic, ne cere iubirea noastra ca din aceasta iubire sa facem cele placute Tatalui spre zidirea noastra in Dumnezeu.

1.Asadar, daca ati inviat impreuna cu Hristos, cautati cele de sus, unde se afla Hristos sezand de-a dreapta lui Dumnezeu;
2.Cugetati cele de sus, nu cele de pe pamant;
3.Caci voi ati murit, si viata voastra este ascunsa cu Hristos intru Dumnezeu.
4.Iar cand Hristos, care este viata voastra, se va arata, atunci si voi impreuna cu El va veti arata intru slava.
5.Dreptaceea, omorati madularele voastre cele pamantesti:desfranarea, necuratia, patima, pofta rea si lacomia, care este inchinare la idoli,
6.Pentru care vine mania lui Dumnezeu peste fii neascultarii,
7.In care pacate ati umblat si voi odinioara, pe cand traiati in ele.
8.Acum deci lepadati si voi toate acestea: mania, iutimea, rautatea, defaimarea, cuvantul de rusine din gura voastra.
9.Nu va mintiti unul pe altul, fiindca v-ati dezbracat de omul cel vechi, dimpreuna cu faptele lui,
10.Si v-ati imbracat cu cel nou, care se innoieste spre deplina cunostinta, dupa chipul Celui ce l-a zidit.
Coloseni cap 3

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu