duminică, 16 septembrie 2012

Averea sufletului


''Poti sa castigi averi si bogatii si nu ai castigat nimic, daca iti castigi sufletul ai castigat totul.''
A spus-o azi calugarul nostru de la manastire, am vrut sa v-o reamintesc, desi o stim toti poate cateodata mai uitam de noi in a vietii valuri.
Sau a mai spus-o: ''Ce-i v-a folosi omului, daca v-a castiga lumea intreaga iar sufletul sau il v-a pierde?''


Chiar daca Dumnezeu ne ingaduie sa traim diferit de cum a trait El, nu trebuie sa uitam nici o clipa ca modelul divin arhtipal care a trait exact asa cum ar fi trebuit sa traiasca toti oamenii de la inceput este Iisus. Noi trebuie sa aspiram neincetat sa traim asa cum Iisus a trait adica asa cum vrea Dumnezeu sa traim. Iar acest lucru nu este posibil decat prin fuziune si comuniune cu Iisus, adica cu Dumnezeu.

Si chiar daca mergem pe alte cai si avem alte metode de a ajunge la Dumnezeu, trebuie constant sa mergem la Iisus si sa il intrebam: Doamne, pe drumul cel bun ma aflu? Care este parerea Ta divina despre acest lucru?

Multi au fost si vor mai fi judecati tocmai pentru ca ignora punctul de vedere divin asupra propriilor lor actiuni, adica ignora Vointa lui Dumnezeu.

Iar datoria voastra a tuturor celor care stiti cine este Iisus este sa amintiti mereu si mereu, intr-un mod cat mai stiintific cu putinta si pe cat posibil prin comparatie spirituala cu ceilalti avatari divini sau fiinte spirituale sau chiar zei, cine este Iisus, care este rostul Sau si misiunea Sa in legatura cu aceasta lume dar si la nivelul universal al intregii Creatii.

Iar daca nu stiti rugati-va neincetat sa vi se reveleze. Pentru ca este vremea revelatiilor, vremea imbratisarii cu iubire a celor diferiti, vremea mantuirii.

A doua venire a lui Iisus- Ingerul Tau



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu