miercuri, 5 septembrie 2012

Iubire


Pana mai ieri credeam si eu in rand cu toata lumea ca Dumnezeu face dreptate asa cum noi o facem si o intelegem aici pe pamant, si esti atat de fericit in situatii ca ti-ai facut tu singur dreptate, si ca Dumnezeu in iubirea Sa pentru tine, ti-a facut planul tau, si ca toate in cer si pe pamant sunt ale tale.
Dar de fapt nici nu pui problema de cer, ca tu acum si aici trebuie sa ai dreptate.
Cam asta este regula generala de gandire a noastra.
Dar foarte frumoase legile lui Dumnezeu, El nu asa cantareste lucrurile, de fapt ni le cantarim noi singuri, caci ceea ce facem azi primile-vom inapoi.
Daruirea noastra ca fiinta, ca suflet ne poate fi legea noastra, iubirea daruita, dar si aici este foarte simplu sa crezi si sa daruiesti iubirea celor care crezi tu, si pe ceilalti sa-i inchizi intr-o camera in care crezi tu, si sa nu ai de-a face cu ei decat atunci cand ai tu nevoie.
Viata in Dumnezeu este foarte frumoasa si linistita, avand ca suport iubirea pentru Dumnezeu si semenul tau.
Semen fiind frate, copil, parinti, soti, colegi, prieteni, cunoscuti, necunoscuti dar si dusmani.
Iisus ne spune sa-l iubim pe Dumnezeu si semenii nostri, dar ne spune sa o si facem nu numai sa o declaram, ne da lectie de casa cumva asta sa invatam sa daruim iubirea, lectie la venirea pe pamant, ca atunci cand vom ajunge cu caietul de teme la control vom da socoteala, dar Dumnezeu ne stie pasii nostri in orice clipa mai mult decat ni-i stim noi.
Dar mai avem mult, chiar foarte mult pana a intelege ce doreste Dumnezeu de la noi, dormim de doua mii si ceva de ani, dar dormi-vom in continuare pana cand Dumnezeu ne v-a da desteptarea finala, dar atunci putea-va fi prea tarziu, prea tarziu pentru a mai schimba ceva, prea tarziu pentru a mai putea-ne darui iubirea neinteleasa de noi atatea veacuri.
Se impart si se despart oameni, se impart si se despart bogatiile si averile acestei lumi, cand nimic din toate astea nu ti-s de trebuinta decat pentru a te mentine in minim existential aici pe pamant, si restul a face si a darui iubirea primita in dar de la Dumnezeu.
Ne-a daruit iubirea dar nu o stim folosi, ne-a daruit dragostea Sa dar nu ''profitam de ea'', mai bine ne masuram ghearele la care cat ne sunt de ascutite, la care cat ne sunt de puternice, care le stim folosi mai bine.
Si cand v-a veni vremea aceea de final, acum nu neaparat de sfarsit de lume, caci fiecare are un sfarsit, si nu-l stim niciodata cand Tatal ni l-a hotarat, cu ce vom da socoteala?
Cum mi se intampla de obicei mie care lucrez cu oameni, imi place sa le daruiesc tot ce sufletul meu are, dar nu pot sa nu ma intristez cand vad rautatea fara motiv(nu adresata mie, nu mi se prea intampla asta), dar rautatea oamenilor unii fata de altii, sau daca mi se intampla incerc sa deslusesc ce si unde am gresit, deci mi cumva de folos, ma doare doar de-si fac singuri rau.
Azi mai multe episoade neplacute mi-a fost dat sa vad, dar unul care vroia sa-mi spuna ceva personal desi nu am inteles ce.
A venit o tigancusa cu o reteta, spunand ca-i al unui frate, am testat-o sa vad daca nu-i falsa, ca de citit nu cred ca stia sa citeasca, spunea adevarul, dar intamplarea a fost ca o doamna la care ii ceru-se bani a inceput sa o apostrofeze'' stai linistita ca-ti dau, nu am alta treaba decat sa-ti dau tie bani'', i-am dat bani cat am putut,(stiu ca nu-i bine sa incurajam cersitul), dar cum ai putea sa nu intelegi asemenea oameni cand noi cei multi stim ce grea este viata, ce greu ne descurcam, cum ai putea sa-i trimiti undeva pe ei la lucru, cand atatea persoane frumoase, de caracter sunt in cautarea unui loc de munca.
Eu primesc cadouri in fiecare zi de la oameni care ma indragesc, si le primesc cu mare drag desi multumesc lui Dumnezeu nu sunt nevoita, sau ce stim noi de ce avem sau nu nevoie, ce vin cu voia lui Dumnezeu spre noi sunt ale noastre, din dragostea celor ce ne iubesc si ii iubim.
Deci orice dar ti-l faci tie de fapt, ca se intoarce la tine, incarcat pe drum de alte daruri a lui Dumnezeu.
Daruind vei dobandi, si nu cele materiale ne sunt noua de trebuinta, ci cele ale spiritului taine.
Deci femeia cu raspunsul isi cumpara ceva si pleaca, in scurt timp se intoarce si ma intreaba daca nu gasi-se cineva un portofel cu bani, de fapt nu al ei, ci al fiului dansei.
I-am raspuns cuvincios si cu drag dar nu puteam sa nu-mi rasune in urechi''stai linistita ca-ti dau'', tonul rautacios si taios, sigur ca pe ei, pe tigani nu-i deranjeaza caci sunt obisnuiti.
Invatatura nu am prins-o in totalitate, dar macar atat sa avem iubire de orice suflet, caci niciodata nu stii ce se ascunde sub niste haine murdare, nu stii niciodata ce zdrente imbraca Domnul Iisus pentru a ajuta sufletul nostru.
Asa a fost ziua de azi, o zi de urcare spre cer daca vrei si daca asta cauta sufletul tau, dar si de ratacire in ale lumilor legi.
Asa a fost azi, asa v-a fi mereu pana la sfarsitul timpurilor sau la sfarsitul timpului nostru al fiecaruia.
Sa luam aminte, caci Dumnezeu ne-a dat aceasta porunca, porunca de iubire, caci iubind toate le vom face in legea Sa.
Multumim lui Dumnezeu, pentru tot, multumim lui Dumnezeu pentru fiintele din cer care ne sprijina in drumul nostru pe pamant, dar si multelor fiinte de pe pamant ce ne calauzesc si ne protejeaza pe drumul nostru.



1.Va indemn, deci fratilor, pentru indurarile lui Dumnezeu, sa infatisati trupurile voastre ca pe o jertfa vie, sfanta, bine placuta lui Dumnezeu, ca inchinarea voastra cea duhovniceasca,
2.Si sa nu va potriviti cu acest veac, ci sa va schimbati prin inoirea mintii, ca sa deosebiti care este voia lui Dumnezeu, ce este bun si placut si desavarsit.
3. Caci, prin harul ce mi s-a dat, spun fiecaruia din voi sa nu cugete despre sine mai mult decat trebuie sa cugete, ci sa cugete fiecare spre a fi intelept, precum Dumnezeu i-a impartit masura credintei.
4.Ci precum intr=un singur trup avem multe madulare si madularele nu au toate aceeasi lucrare.
5.Asa si noi, cei multi un trup suntem in Hristos si fiecare suntem madulare unii altora;
6.Dar avem felurite daruri, dupa harul ce ni s-a dat. Daca avem prorocie,sa prorocim dupa masura credintei;
7.Daca avem slujba, sa staruim in slujba; daca unul invata, sa se sarguiasca in invatatura;
8.Daca indeamna, sa fie indemnare; daca imparte altora, sa imparta cu fireasca nevinovatie; daca sta in frunte, sa fie cu tragere de inima; daca miluieste, sa miluiasca cu voie buna!
9.Dragostea sa fie nefatarnica.Urati raul, alipiti-va de bine.
10.In iubire frateasca, unii pe altii iubiti-va; in cinste, unii altora dati-va intaietate.
11.La sarguinta, nu pregetati; cu duhul fiti fierbinti; Domnului slujiti.
12.Bucurati-va in nadejde; in suferinta fiti rabdatori; la rugaciune staruiti.
13. Faceti-va partasi la trebuintele sfintilor, iubirea de straini urmand.
14.Binecuvantati pe cei ce va prigonesc, binecuvantati-i si nu-i blestemati.
15.Bucurati-va cu cei ce se bucura; plangeti cu cei ce plang.
16.Cugetati acelasi lucru unii pentru altii; nu cuhgetati la cele inalte, ci lasati-va dusi spre cele smerite.
17. Nu rasplatiti nimanui raul cu rau. Purtati grija de cele bune inaintea tuturor oamenilor.
18.Daca se poate, pe cat sta in puterea voastra, traiti in buna pace cu toti oamenii.
19.Nu va razbunati singuri, iubitilor, ci lasati loc maniei (lui Dumnezeu), caci scris este: A Mea este razbunarea; Eu voi rasplati, zice Domnul.
20.Deci, daca vrajmasul tau este flamand, da-i de mancare; daca ii este sete, da-i sa bea, caci facand aceasta, vei gramadi carbuni de foc pe capul lui.
21.Nu te lasa biruit de rau, ci biruieste raul cu binele.
Romani cap 12






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu