joi, 6 septembrie 2012

Libertatea de a alege




Zi frumoasa si azi, poate un pic cam posomorata, cam cenusie, dar cu niste nori splendizi dimineata, si cativa stropi de ploaie care sunt mai valorosi decat aurul acum in aceste vremuri de seceta, dar sa se faca Voia lui Dumnezeu in toate.
Ne-a dat Dumnezeu si noua aceasta libertate de a alege ce vrem si ce avem de facut, dar ajutorul si protectia Sa au loc doar daca noi vrem sa ne purificam sufletele, daca ne traim viata in Dumnezeu, avem liber albitru, dar daca noi intelegem gresit asta, daca noi acest drept dat de Dumnezeu, nu il folosim in si pentru viata in Dumnezeu, libeul albitru ni dat pentru pieire nu spre inaltare.
Acest liber albitru al nostru trebuie folosit intotdeauna cu o oarecare traire si alegere a trai in Dumnezeu, nu pentru a-ti satisface toate dorintele, ca tu poti alege ce faci cu viata ta, sau ca tu esti stapanul vietii tale.
Stapanul vietii noastre este si v-a fi Dumnezeu, si noi alegem viata traita in El si cu El, sigur ca fiecare ducandu-se pe drumul sau, neimpus de altii, doar calauzit si ajutat pe drum, de anumite fiinte inalte care la anumite timpuri apar in viata ta, sau viata calauzita de Domnul Hristos direct de catre cei ce au suficienta purificare si in calea lor il aud, il asculta si il urmeaza, pe Mantuitorul nostru.
Trairea inafara lui Dumnezeu ne-o asumam fiecare dintre noi, si pacatele atasate de aceasta traire de asemenea.
Frumos cand stii sa traiesti asa cum ai fost creat de Dumnezeu, si daca iti gasesti si misiune data de Dumnezeu, sufletul zburda in fericire deplina aici pe pamant, si in sperante pentru lumea de dincolo.
Sa ne respectam liberul nostru arbitru, sa ne iubim si sa ne bucuram in Dumnezeu, caci toate celelalte trece-vor de la sine, si nu le vom mai simti trairea.
Sa ne consacram viata noastra lui Dumnezeu, sa-i multumim in fiecare clipa pentru tot ce avem si traim, sa-l iubim, sa-l iubim vesnic.

31.Deci zicea Iisus catre care crezusera in El: Daca ve-ti ramane in cuvantul Meu, santeti cu adevarat ucenici ai Mei;
32.Si veti cunoaste adevarul, iar adevarul va va face liberi.
Ioan cap8

Adevarul lui Dumnezeu iti da doar libertatea de a-ti folosi liberul albitru.
Departe, aproape? ne aflam de acest adevar?
Fiecare cat intelege, patrundeti-l pe Dumnezeu si acest adevar va veni la voi.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu