vineri, 3 august 2012

Despre purificarea prin dragoste




Cu greu se ajunge la iubirea neconditionata, la aceea iubire care cere detasarea de tot ce ni se intampla, indiferent de ce ni s-ar intampla, indiferent ce ne-ar face o persoana noi sa ramanem in aceea iubire binecuvantatoare pentru ea.
Noi oamenii simpli, oamenii care doar Dumnezeu in bunatatea Sa ne trezeste, ne dam seama mai grei de unele lucruri dar sunt pe atat de frumoase pe cat de greu si anevoie le percepem.
Sunt lucruri care Dumnezeu in bunatatea Sa ni le daruieste, de ce sa nu ni le daruim si noi unii altora, intelegere, rabdare si binecuvantata iubire, care este o porunca a Celui ce in marea Sa Iubire ne daruieste daruri neasemuite pe acest pamant si noi trecem deseori pe langa ele fara sa stim macar ca ni le-a daruit dar sa le si mai apreciem nici nu se pune problema.
Suntem mult prea preocupati cu lumea noastra materiala nevazand si neacceptand divinul si splendoarea acestei lumii.
Dar ne trezeste Dumnezeu, rand pe rand depinde cred eu de puritatea sufletului nostru, de bunavointa de a ne accepta, de bunavointa ajutorului neconditionat daruit si iubirea cu care o putem descoperi in noi fiecare, caci in fiecare este semanata, doar de noi tine sa o putem scoate la suprafata.
Sau poate ca tine doar de Vointa Sa, de Planul Sau cu fiecare in parte, Vointa care sa se indeplineasca in viata noastra in vecii vecilor.
Asa este frumusetea sufletului nostru, asa este scanteia de Dumnezeu pusa in noi, in fiecare zi descoperim o alta fateta a ei, o alta parte care nu stiam de ea, si suntem ca si copii care-si descopera o jucarie noua, ne bucuram la fel ca si copii de ce-i face fericiti, de fapt bucuria e aceiasi, nevinovata, tematoare sa nu pierdem nimic si cu speranta ca si maine Tatal nostru ne v-a mai darui o jucarie.
Splendid, vremuri frumoase care multi le traiesc de mult timp, care ni le-au insuflat si noua dar nu ne sosi-se timpul nostru, Cel care ne-a creat stie cand sa ni le dea, pentru asta ii multumim in orice clipa de binecuvantare si trezire.
Mai presus de tot si toate ce ni se intampla Iubirea pentru Dumnezeu, asta sa nu ne-o pierdem niciodata.
Pacea, Iubire si Lumina lui Dumnezeu este cu noi!


16.Caci Dumnezeu asa a iubit lumea, incat Fiul Sau Cel Unul- Nascut L-a dat, ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica.
17.Caci n-a trimis Dumnezeu pe Fiul Sau in lume ca sa judece lumea, ci ca sa se mantuiasca prin El lumea.
18.Cel ce crede in El nu este judecat, iar cel ce nu crede a si fost judecat, fiindca nu a crezut in numele Celui Unuia-Nascut, Fiul lui Dumnezeu.
19.Iar aceasta este judecata, ca Lumina a venit in lume, si oamenii au iubit intunericul mai mult decat Lumina. Caci faptele lor erau rele.
Ioan cap 3




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu