luni, 13 august 2012

Pe urmele lui Iisus


De multe ori si in multe feluri am vrea sa stim cine suntem, si ce facem aici pe pamant, asta dupa ce ai depasit starea de a te detasa de bogatiile acestei lumi, dupa ce te-ai detasat atat cat se poate detasa un suflet inca in cautari, inca orbecaind prin negura vremurilor trecatoare.
Si atunci cand in inima noastra a aparut o transformare credem timizi dar am vrea totodata sa fim siguri ca se intampla o minune si ca in spiritul nostru salasluieste un Mantuitor pururea viu, ca Mantuitorul face minuni in fiinta noastra ca si atunci cand era pe pamant.
Cu cat ne statornicim viata mai mult in Hristos cu atat minunea vietii noastre pare mai mare, cu cat Duhul Sfant coboara mai mult in noi si in viata noastra cu atat cuvantul Lui este mai inteles de noi, si in noi renaste o putere miraculoasa, care din pacate la orice adiere de vant se lasa plecata se lasa purtata pe aripile lui.
Dar fiecare inima noua care bate in si pentru Hristos, fiecare inima care il primeste si il iubeste pe Dumnezeu, este o minune savarsita pe pamant, este o minune care Dumnezeu o asteapta de la noi, dar si pentru cel a carui inima incepe sa simta asta este o minune.
Cand etapa cu etapa parcurgem ce credem ca avem de parcurs, o alta treapta se iveste la orizont, unde incep alte cautari, si la care noi ii aducem imaginare raspunsuri.
Cuvantul lui Dumnezeu are o putere de renastere spirituala de neimaginat, acesta este de fapt dumnezeirea lui Iisus pe pamant, este indrumarea omului spre Imparatia Cereasca.
Religia lui Hristos este sinceritatea, religia lui Hristos este iubirea, de Dumnezeu si de fratii sai, si apoi ea poate adera la oricare dintre religiile de pe pamant.
Religia lui era zelul cu care umbla sa faca Voia Tatalui, fara sa ne dea nume sau religii, fara sa ne indrume spre o biserica sau alta, si atunci cand ai sadit asta in inima nu mai conteaza biserica la care te-ai stabilit.
Cel care porneste pe drumul catre Hristos trebuie sa stie ca este o veriga in lantul aruncat de Hristos pentru salvarea lumii, in planul milei lui Dumnezeu pentru noi cei pierduti, pentru noi cei care am parasit odata Barca Sa, si ne-am indepartat cautand alte lumi, cautand alte salvari care s-au dovedit a fi false.
Singura tinta, singura salvare este calea catre Cer, calea catre Dumnezeu si drumul aratat de Mantuitor.
El a parasit cerul si a venit la noi in saracie, sa ne dea noua spre folos cerul Sau, ascultandu-l, urmandu-l si asemanandu-ne Lui, mergand si alegand cararea Lui, putem gasi locul din cer care El ni-l promite.
Te cautam Iisuse ajuta-ne in cautarile noastre, te ascultam trimite-ne zi de zi milostivirea Ta, te urmam arata-ne urmele pasilor Tai, ajuta-ne sa te gasim, sa nu ne pierdem iar pe poteci ascunse, sa nu ne i-a valurile vietii sa ne poarte pe falsele si teribilele carari ale acestei lumi.
Iertarea, Iubirea, Pacea si Lumina lui Dumnezeu sa fie cu noi!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu