sâmbătă, 18 august 2012

Samariteanul zilelor noastre


Scriam ieri miscata fiind de cazul femeii cu fiica grav bolnava, ceea ce nu am completat a fost si mai mare mirarea ca desii in vremea lui IISUS preotul si levitul trecea pe alaturi aici avem cazul ca in drumul sau pe la biserici femeia intalneste chiar Mitropolitul zonei noastre, care aplecandu-se si ascultandu-i durerea, si totusi se apleaca si o asculta desi poate multi la fel sau mai pecatosi decat ea multi dintre noi nu o fac(aici nu-i singurul caz), si-i promite ca o primeste la dansul cu fetita si problema lor.
Iisus ne-a dat in vremea sederii pe pamant ca exemplificare cum oamenii pusi in slujba lui Dumnezeu nu s-au aplecat la omul cazut intre talhari (Luca cap 10. 30-33), avem aici totusi un caz in care vedem ca oamenii bisericilor noastre, indrumatorii nostri sunt dintre alesii DOMNULUI, desii mitropolitul nostru a fost mult contestat de credinciosi, dar poate nu neaparat din cauza ca il cunosteau ci mai mult dintr-o loialitate pentru cel care pleca, eu ii cunosteam predicile si se simtea prezenta lui Dumnezeu, smerenia si ascultarea Sa de Dumnezeu.
Bucuria noastra este foarte mare cand vedem ca mergem dupa invataturile Mantuitorului si mai ales aici la porunca de a-ti iubi aproapele, aici mai este ,mult de lucru pentru ca la fel ca in vremea lui Iisus noi credem ca aproapele nostru inseamna oameni de langa noi, si mult mai mult oamenii din biserica ta, ceea ce nu-i adevarat deloc, toate bisericile noastre sunt ale lui Dumnezeu, si asa cum toti avem nevoie de iubirea si mangaierea lui Dumnezeu, asa avem nevoie si de iubirea si mangaierea noastra unii la alti.
Iisus ne arata ca nu putem calca o lege crezand ca este rea si tinand-o pe alta care credem noi ca este buna,.
Legea Lui este un tot divin, viitorul nostru ca omenire v-a fi determinat de ascultarea a toata legea Sa.
Iubire totala pentru Dumnezeu, si iubirea nepartinitoare a noastra unii pentru altii, din micuta mea experienta mai putin dispusi in acceptare sunt catolicii si baptistii, poate si ortodocsi dar mai usor vedem'' ciobul decat barna'', ba mai mult in noaptea de Sfanta Maria la Manastirea noastra preotul la rugaciune a spus''ajuta Doamne toti ortodocsi'', m-am mirat un pic, si cu toata responsabilitatea m-am rugat''Doamne te rugam pentru toata omenirea'', si asa parca un val de bucurie m-a invadat.
Sigur catolicii sunt cei mai multi si poate se gandesc ca religia lor v-a conduce lumea si ca restul ar trebui sa aderam la invataturile si credintele lor, si sigur ca o facem cu mult drag, dar toate religiile sunt ingaduite si iubite de Dumnezeu in masura in care facem Voia Sa.
Descoperirea iubirii lui Dumnezeu face sa iasa la iveala pacatosenia inimilor noastre egoiste, de multe ori Dumnezeu ne scoate in cale oameni suferinzi care au nevoie de noi, si atunci tot cerul asteapta sa vada daca inima noastra e miscata la nevoia altora, si cand noi avem nevoie de ajutor il vom primi exact care l-am dat la timpul de nevoie a aproapelui nostru.
Niciodata sa nu trecem pe langa un om suferind sa nu-l imbarbatam cu o vorba buna, cu o mangaiere primita in dar de la iubitul nostru Dumnezeu, sa-l imbarbatam cu cuvinte de credinta si curaj ca inima lui sa primeasca curajul de la bunul Dumnezeu.
Toate acestea de fapt sunt scrise in legile Universului, in legile predate de Mantuitorul nostru Iisus Hristos, abaterea de la ele incalca regulile scrise pentru noi ca omenire.
Lumina, Pacea lui Dumnezeu sa fie cu noi, si urmarea caii lui Hristos sa ne fie calea vietii!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu