luni, 27 august 2012

Toate lucrurile sunt cu putinta celui ce crede



Avem atatea greutati aici pe pamant, le ducem cu umilinta si incredere in Mantuitor ca ne asteapta cu iubirea Sa vesnica.
Cand te apasa greutatile si uneori parca lucruri de nevindecat si de netrecut, cazi sub impresia parasirii, dar Tatal vesnic si mereu la orizontul inimii noastre iti intoarce toate trairile, ca traind in El si doar in El sa vezi lucrurile sub o alta forma.
Si nu poti sa nu-ti amintesti de cate ori le-a spus la ucenici si prin ei noua celor de azi ''sa credem numai''.
La amintirea mesajului si a tot ce ne-a transmis si ne transmite si azi, totul ia o alta intorsatura si stii sigur ca crezi, crezi in Dumnezeu, crezi in Fiul Sau, crezi in tot ce-i Sfant si Pur, si tu esti in clipa ce trece pe urmele Lor.
Pe urmele lor lasate pe pamant, si pe urmele Lor lasate in constiinta noastra, lasate pentru a sti cine suntem, copii ai lui Dumnezeu, desi intr-o lume greu si prost inteleasa, desi intr-o lume cateodata de neinteles.
Dar trebuie sa o intelegem, trebuie sa o ascultam, sa ne rugam pentru ea si sa o sustinem, atat cat stim, intelegem si putem uneori.
Desi tot ce facem, facem spre binele propriu, tot ce facem il facem pentru noi cei de maine, pentru noi ce stim ca orice bun ne apropie si ne contopeste cu Dumnezeu, si tot ce-i rau ne indeparteaza si ne desparte de Imparatia Tatalui, Imparatia Tatalui nostru Creator, Imparatia Tatalui nostru adevarat.
Desi niciodata cand faci binele nu te gandesti la tine, cand te rogi pentru pamantul intreg, cand la slujbele religioase rugaciunea ta nu merge spre binele propriu ci incerci sa cuprinzi intreg pamantul, incerci sa cuprinzi atat cat poti si poti mult caci la Dumnezeu totul e cu putinta, cand vrei sa te pui la unison cu Voia Tatalui, puterea Sa te intareste.
Credinta totala in Dumnezeu, si consacrarea vietii tale Lui, fara rezerve, fara ca o clipa a te indoi de drumul ales.
Sigur ca cele traite pe pamant, sunt apoi grele, dar cine le mai simte, cine le mai da importanta cand auzi''crede numai''.
Nimeni si nimic nu ar trebui sa ne poate desparti de iubirea Sa, de dragostea, linistea si pacea Sa.
Ar trebui de acum sa intelegem si sa alegem asta, de a trai in unitate cu Tatal, de a trai sub protectia si indrumarea Sa.

10.Nu te teme, ca Eu sunt cu tine, nu privi cu ingrijorare, ca Eu sunt Dumnezeul Tau. Eu iti dau tarie si te ocrotesc si dreapta Mea cea tare te va sprijini.
Iasaia cap 41

''Ce au a face viata si moartea cu Lumina? In chipul Luminii Mele te-am creat. Relativitatea vietii si a mortii sunt o parte a visului cosmic. Priveste fiinta ta de dincolo de vis. Trezeste-te, copilul Meu, trezeste-te!''
Autobiografia unui yoghin -Paramahansa Yogananda









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu