joi, 23 august 2012

Linistirea viforului din noi


Asa cum Iisus linisteste marea, asa linisteste sufletele noastre atunci cand ele sunt cuprinse de valurile vietii, atunci cand noi dupa framantari fara margini ajungem in sfarsit la El.
In suferintele vietii noastre uitand parca de cine ni le rezolva, sau in cine gasim mangaiere, ne zbatem singuri, alergand in toate directiile nepunandu-ne viata in mana si sub ocrotirea Sa.
Asa cum Iisus isi pune credinta in purtarea de grija a Tatalui, asa si noi trebuie sa ne-o punem in Mantuitor, predandu-ne viata Lui, consacrand viata noastra Lui.
Ne incredem in propriile puteri pana ajungem aproape la pieire, atunci il chemam in ajutor, si strigarea noastra o aude de fiecare data, desi intristat ca nu tinem legatura cu El tot timpul, dar totusi se intoarce la noi, nu ne lasa niciodata singuri, asa cum ne-a promis.
Credinta in Mantuitor, orice probleme am avea linisteste valurile vietii noastre, si ne scapa de fiecare data din primejdie asa cum crede El ca ne este de folos.
Experienta noastra spirituala a fiecaruia vorbeste despre sufletul nesupus ascultarii de Legile lui Dumnezeu, vorbeste despre adevarurile transmise prin Scripturi:


20. Cel fara de lege sunt ca marea cea inviforata, care nu se poate astampara si valurile ei scormonesc tina si namol.
21.Cei fara de lege n-au pace, zice Domnul.
Isaia cap 57

Sufletul nostru plin de patimi si pacate nu are pace, atat timp cat eul nostru este nesupus, atat timp cat nu suntem intrati sub ascultare, viforul vietii noastre ne involbura marea din jurul nostru, pana parca am fi in larg si noi ca ucenicii odinioara, si credem la inceput in puterea salvarii noastre.
Dar Acel ce a linistit atunci valurile are si acum putere asupra valurilor noastre, si nu ne lasa niciodata fara raspuns.
Orice furtuna am trece daca ne vom indrepta spre Iisus si ii vom spune:
DOAMNE MILUIESTE-NE!
vom fi ajutati.
Harul Sau, care impaca sufletul nostru cu Dumnezeu, linisteste framantarile noastre fara de odihna si in iubirea Sa, inima noastra gaseste odihna.

Multumim lui Dumnezeu pentru tot, si il rugam sa ne trimita pacea si odihna Sa in sufletul nostru!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu