miercuri, 15 august 2012

Profetii transmise prin Jakob Lorber

2. Cât de greu le va fi celor bogați să lase cele ce au agonisit, și cât de ușor îi va fi să părăsească această lume celui ce nu se va lăsa îmbătat de aceste otrăvuri, ci dimpotrivă, va suferi prigoană pentru numele Meu ! Cel ce disprețuiește lumea nu va suferi atunci când va lăsa acest loc al întunericului și al mizeriei, văzând în fața sa Împărăția Cerurilor !
3. Privește în ce chip aurul încercat în foc ajunge neprețuit ! Asemenea se petrece și cu voi, cei care voiți să fiți cu adevărat ucenicii și urmașii Mei ! Căci Împărăția Mea, pentru care făptuim noi, cu toții, nu este din lumea aceasta; ea este acea viață veșnică și nepieritoare ce urmează acestei scurte vieți de încercări pământești.
4. Iată de ce Eu nu am venit să aduc pace lumii, ci sabie. Voi trebuie să dobândiți libertatea vieții veșnice luptându-vă cu lumea, și cu tot ce vă aduce ea.
5. Căci Împărăția Mea se ia cu sila, și cine nu se silește, nu o va cuceri !
6. Adevărat, e ușor să fii ucenicul Meu, să propovăduiești mieilor virtutea, și să-i adapi cu apă vie, într-un loc blând și prielnic tuturor înlesnirilor vieții pământești! În adevăr, nu ai trebuință de multe pentru a făptui aceasta ! Dar este o mare deosebire în a îmblânzi lei, tigri și pantere, pentru a-i preschimba în animale de casă ! Pentru aceasta este de trebuință mai multă înțelepciune, curaj, tărie și răbdare decât pentru îmblânzirea mieilor !
9. Dar dacă voi voiți a fi luptători ce izbândesc în cucerirea Împărăției Mele, faceți-vă o sabie din adevărul curat, dar care să purceadă dintr-o dragoste adevărată și deplină. Luptați atunci plini de curaj cu această sabie, și nu vă temeți deloc de cei care, în cea mai rea dintre împrejurări, ar veni să vă ucidă ! Ei nu vor putea face mai mult de-atât !
10. Dar dacă vă temeți, să vă temeți mai curând de Acela care este Domn al vieții și al morții, și care poate primi sau arunca sufletele voastre !
11. Cel care își va pierde viața, luptând pentru Mine, o va afla deplin în Împărăția Mea, dar cel care se silește să își scape viața pământească în timp ce luptă pentru Mine, este un trădător, și nu va lua cununa de slavă a vieții veșnice. Ce vrednicie este aceea de a se fi luptat cu muștele și țânțarii ? Vă zic vouă, un asemenea erou nu este vrednic nici să ne ușurăm pe mormântul său !
12. Cu totul altceva este să mergeți încinși în platoșă, și cu sabia în mână, în întâmpinarea unei hoarde de lei și tigri ! După ce a învins în luptă și se întoarce acasă sub arcul de triumf ridicat pentru el, învingătorul nu va fi lipsit de răsplata faptelor sale celor înalte !
13. Întoarceți-vă deci acasă, și luptați cu înțelepciunea pe care v-am arătat-o, și nu veți întârzia să învingeți.
14. Că Satan cârmuiește lumea, Eu o știu mai bine decât oricine, și aș avea toată puterea de trebuință pentru a-l nimici. Dar dragostea și răbdarea Mea cea mare nu voiesc aceasta.
15. Acela care caută să își învingă vrăjmașul doar pentru a-l nimici, este un laș, căci numai teama, și nu curajul, l-a împins să se lupte !
16. Cel care voiește a fi un adevărat erou nu trebuie să își nimicească dușmanul, ci trebuie să trudească pentru a câștiga inima dușmanului său, prin deșteptăciune, răbdare, dragoste și înțelepciune ! Numai astfel se va putea lăuda că s-a luptat și că și-a învins cu adevărat dușmanul, iar dușmanul învins va fi cea mai mare răsplată a sa !”


Marea Evanghelie dupa Ioan-Jakob Lorber

8 comentarii:

  1. De ce ar folosi Dumnezeu acest limbaj si anume verbul a usura?Am crezut in această evanghelie până recent.Personal nu cred ca Cel Prea Înalt de care asculta toate Puterile Cerești ar folosi un asemenea limbaj...

    RăspundețiȘtergere
  2. Din cate inteleg eu, si din prea mica mea experienta Dumnezeu, sau mai bine zis pe Dumnezeu il auzi in constiinta ta, si atunci fiecare profet il reda in felul lui de a vorbi, de a intelege, cum si viziuni, revelatii sunt date fiecaruia in religia sa, caci ce-i legat jos e si in cer. Acum...in totalitate credem in Biblie, restul fiecaruia dupa credinta si revelatiile sale. Iertati-mi raspunsul daca nu va...spune nimic, dar asa inteleg eu personal.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc totusi pentru raspuns.Am fost atras de Jakob Lorber si de ceea ce i-a fost revelat dar când întâlnesc astfel de texte întru intr-o totală confuzie și imi pun problemă dacă revelația este autentică sau nu.Semnele timpului sunt aproape și se vor ridica profeți și Hristosi mincinoși care vor face semne mari si vor păcăli și pe cei aleși.Sincer aș vrea ca această revelație să nu fie mincinoasă pt ca pe lângă anumite neclarități am găsit în ea o hrană spirituală.Iertare pt acest mesaj lung.

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu multumesc, iertare nu aveti pentru ce, si eu am fost la fel in special cu Evanghelia, am mai citit 2 sau 3 bcarti ale sale, dar din pacate m-am oprit acolo, nu stiu daca sunt mincinoase sau nu dar dupa lecturarea lor iti ramane multa din intelegerea creatiei. Doamne ajuta-ne!

    RăspundețiȘtergere
  5. Am aflat noutati in legatura cu Evanghelia direct de la Jakob Lorber Romania;și anume ca o parte din traducere aparține lui Bivolari.Mi-a fost recomandat să citesc versiunea franceză sau germană.Conform cu cei cu de la care am primit răspunsul limbajul folosit de Bivolaru în traducere este considerat mizerabil.Cu această ocazie sper ca s-a făcut lumină în legătură cu tot subiectul.Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Si mie imi plac scrierile lui Lorber si cred ca sunt adevarate. Am facut un audiobook din primul volum al Marii Evanghelii. Poate e cuiva de folos: http://www.mamazen.ro/carti-jakob-lorber/

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc frumos! Sa fie de folos, Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere